بر اساس اعلام معاونت اشتغال وزارت کار، در سال گذشته بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار فرصت شغلی و خدمات اشتغال در سامانه رصد ملی به ثبت رسیده است.
به گزارش تجریش آنلاین به نقل از ایسنا، سامانه ملی رصد اشتغال با هدف کسب اطلاعات دقیق از ورودی و خروجیهای بازار کار و میزان اشتغال ایجادی راهاندازی شده و از طریق آن، عملکرد دستگاههای اجرایی در حوزه اشتغال و شناسایی آمار بیکاران و شاغلان و فرصتهای شغلی موجود مشخص میشود.
این سامانه هم اکنون روی سایت وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی قرار دارد و آمار و اطلاعات مربوط به اشتغال هر دستگاه و تعداد شاغلان در سطح استانی و شهرستانی در آن بارگذاری میشود. فرصتهای شغلی موجود به طور روزانه در سامانه رصد میشوند تا ضمن در دسترس بودن اطلاعات، بهره برداری مطلوب از نتایج آمارگیری در برنامهریزیها و سیاستگذاریها صورت گیرد.
سامانه رصد اشتغال یکی از راهکارهایی است که دولت برای ساماندهی اشتغال ایجاد کرده و افراد جویای کار میتوانند با ثبت نام در سامانه درخواست خود را برای دریافت شغل مناسب اعلام کنند.
در همین راستا محمود کریمی بیرانوند معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار به تازگی جزئیاتی از وضعیت خدمات اشتغال ثبت شده در سامانه ملی رصد اشتغال ارائه کرده و از ثبت یک میلیون و ۳۸۰ هزار فرصت شغلی و خدمات اشتغال در سامانه ملی رصد اشتغال در سال ۱۴۰۱ خبر داده است.
معاون اشتغال وزارت کار از ثبت یک میلیون و ۳۸۰ هزار فرصت شغلی و خدمات اشتغال در سامانه ملی رصد اشتغال طی سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: بیش از ۳۰۰ هزار تماس با دریافت کنندگان خدمت گرفته شده و نظارت حضوری شامل نظارت میدانی بر بخشی از طرحها به صورت تصادفی است.
به گفته وی، این تعداد فرصت شغلی به تفکیک کد ملی در قالب تأمین مالی، صدور مجوز، آموزش مهارتی، کاریابی و تأمین زیرساخت و فناوری به ثبت رسیده و این آمار به وسیله رابطان دستگاهها و نهادهای متولی ایجاد اشتغال به صورت بر خط و بر اساس کد ملی یکتا ثبت شده و به وسیله وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در چندین سطح مورد پایش قرار گرفته است.
کریمی بیرانوند در عین حال از هدف گذاری ایجاد یک میلیون و ۱۰۰ هزار فرصت شغلی جدید در سال جاری برای ثبت در سامانه ملی رصد اشتغال خبر داد و گفت: این سامانه با هدف شفاف کردن ارائه آمار راهاندازی شده و ابزاری در اختیار همه دستگاه ها قرار داده که دائما خود را ارزیابی کنند.
در حال حاضر ساز و کار نظارت بر فرصتهای شغلی در سامانه رصد بر سه فرایند نظارت پیامکی، تماس تلفنی و حضوری مبتنی است.در مرحله نظارت میدانی بر اشتغال ایجاد شده توسط وزارت کار علاوه بر بازدید حضوری از طرح اشتغال، مکان دقیق و اطلاعات کامل فرد با خدمات دریافت شده و ثبت شده، تطبیق داده میشود و اطلاعات سامانه به طور مستمر رصد و بررسی و نسبت به نظارت بر طرحها سختگیری میشود تا هر موضوعی به اسم اشتغال ثبت نشود.
به گفته معاون اشتغال وزارت کار، بیش از ۳۰۰ هزار تماس با دریافتکنندگان خدمت گرفته شده و نظارت حضوری شامل نظارت میدانی بر بخشی از طرحها به صورت تصادفی است.صحت بیش از ۷۱ درصد موارد شامل تعداد ۹۴۸ هزار و ۹۲ هزار فرصت شغلی به عنوان عملکرد ایجاد اشتغال دولت در بخش غیردولتی تایید شده و علاوه بر آن تعداد ۱۲۲ هزار و ۷۳۱ مجوز شغل در بخش استخدامی کشور داده شده و در مجموع بیش از یک میلیون فرصت شغلی در سال گذشنه ایجاد شده است.
بهمن ماه سال گذشته با دستور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرارگاه نظارت میدانی بر طرحهای اشتغال استانی وزارت کار آغاز به کار کرد.آغاز به کار "قرارگاه اشتغال" با هدف نظارت حضوری بر طرحهای اشتغال ثبت شده در سامانه رصد صورت گرفت و بر همین اساس وزیر تعاون،کارو رفاه اجتماعی امکان ورود به سامانه رصد اشتغال برای نمایندگان مجلس را به جهت شفافیت هرچه بیشتر و تبیین اقدامات به مردم مورد تاکید قرار داد.
به گزارش ایسنا، فرصتهای شغلی موجود به طور روزانه در سامانه رصد میشوند تا ضمن در دسترس بودن اطلاعات، بهرهبرداری مطلوب از نتایج آمارگیری در برنامهریزیها و سیاستگذاریها صورت گیرد.
انتهای پیام