اطمینان از کسب سواد و حساب‌آموزی ابتدایی‌ها چالش‌ امروز آموزش و پرورش

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با تعریف عدالت آموزشی به معنای فراهم‌آوری فرصت‌های یادگیری باکیفیت و متناسب برای تمامی دانش‌آموزان، گفت: چالش امروز ما صرفاً حضور فیزیکی دانش‌آموزان در مدارس نیست، بلکه اطمینان از کسب مهارت‌های پایه مانند سواد و حساب‌آموزی است.

 

اطمینان از کسب سواد و حساب‌آموزی ابتدایی‌ها چالش‌ امروز آموزش و پرورش

 

به گزارش پایگاه خبری تجریش به نقل از ایسنا ؛ رضوان حکیم‌زاده ، بر لزوم توسعه کیفی و عدالت‌محور دوره پیش‌دبستانی به‌ویژه در مناطق محروم تأکید کرد و گفت: سرمایه‌گذاری در این دوره، تأثیر مستقیمی بر کاهش شکاف آموزشی و بهبود نتایج یادگیری دانش‌آموزان دارد.

وی با اشاره به پیامدهای همه‌گیری کرونا بر نظام آموزشی، افزود: پس از این دوره، شاهد تشدید پدیده «فقر یادگیری» هستیم که در مناطق کمتربرخوردار نمود بیشتری دارد. این چالش، بازنگری در شیوه‌های آموزشی و توجه ویژه به سال‌های اولیه تحصیل را به ضرورتی اجتناب‌ناپذیر تبدیل کرده است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با تعریف عدالت آموزشی به معنای فراهم‌آوری فرصت‌های یادگیری باکیفیت و متناسب برای تمامی دانش‌آموزان، ادامه داد: چالش امروز ما صرفاً حضور فیزیکی دانش‌آموزان در مدارس نیست، بلکه اطمینان از کسب مهارت‌های پایه مانند سواد و حساب‌آموزی است. بسیاری از کودکان به‌رغم ثبت‌نام، از حداقل‌های یادگیری محروم می‌مانند.

حکیم زاده اقدامات در دست اجرا برای تحول روش‌های آموزشی را تغییر الگوی تدریس: حرکت به سمت روش‌های فعال، مشارکتی و پروژه‌محور با تأکید بر نقش دانش‌آموز به‌عنوان یادگیرنده فعال، برنامه‌های درسی منعطف: طراحی محتوای آموزشی متناسب با تفاوت‌های فردی و نیازهای محلی؛ توانمندسازی معلمان: برگزاری دوره‌های آموزشی و کارگاه‌های تخصصی برای مدیران و معلمان؛ بهبود فضای فیزیکی: شاداب‌سازی محیط یادگیری از طریق چیدمان پویای کلاس‌ها و تجهیز مدارس به ابزارهای دیجیتال، عنوان کرد.

وی با بیان اینکه این برنامه‌ها تنها با همکاری تمامی ذی‌نفعان، از جمله خانواده‌ها، نهادهای مدنی و دستگاه‌های اجرایی محقق می‌شود اظهار کرد: اولویت ما تضمین دسترسی عادلانه به آموزش کیفی برای همه کودکان، به‌ویژه در مناطق مرزی و روستایی است.

 

پایگاه خبری تجریش

@tajrishonline

ما را دنبال کنید