در زلزله اخیر، ترافیک شهر به هم ریخت. در ۲۵ سال گذشته، نتوانستیم استانبول را به شهری مقاوم در برابر زلزله تبدیل کنیم.
به گزارش پایگاه خبری تجریش به نقل از سی ان ان ترک ؛ زلزله ۶.۲ ریشتری که در ظهر روز ۲۳ آوریل در نزدیکی سیلیوری رخ داد، دوباره نگرانیها درباره زمین لرزه بزرگ استانبول را برانگیخت.
در حالی که هنوز اختلاف نظرهایی درباره اینکه آیا این زمین لرزه بخشی از زلزله بزرگ آینده است یا نه وجود دارد، زمینشناس برجسته ترکیه، پروفسور ناجی گرور، هشدار داد که این رویداد ، نشانهای جدی از فعال شدن گسلهای مهم منطقه است.
گرور در گفتوگو با روزنامه حریت گفت: زلزله ۶.۲ ریشتری موجب شکست گسل سیلیوری در غرب گسل “کومبورگاز” شده و فشار را به سمت شرق منتقل کرده است. این زلزله، گسل جزایر را نیز تحریک خواهد کرد. ما از مدتها پیش گفتهایم که گسل کومبورگاز و گسل جزایر شکسته خواهند شد و زلزلهای با بزرگی حداقل ۷.۲ و حداکثر ۷.۵ رخ خواهد داد. این رخداد جدید، وقوع آن زلزله بزرگ را جلو انداخته است.
او همچنین تأکید کرد که استانبول برای چنین زلزلهای آمادگی ندارد و گفت: در زلزله اخیر، ترافیک شهر به هم ریخت. در ۲۵ سال گذشته، نتوانستیم استانبول را به شهری مقاوم در برابر زمین لرزه تبدیل کنیم. کلمهای که زیاد به کار برده میشود، “تحول شهری” است، اما این فقط نوعی مدیریت ظاهری و موقتی است و نه یک راهحل ریشهای.
گرور با اشاره به زلزلههای مشابه در کشورهای دیگر مانند اندونزی، تایوان و شیلی افزود: در آن کشورها تلفات به مراتب کمتر است، چون شهرها مقاومسازی شدهاند. ما هم اگر وزارتخانهای ویژه برای این امر تأسیس کنیم و با برنامه و بودجه مشخص پیش برویم، میتوانیم در ۱۵ تا ۲۰ سال آینده این مشکل را حل کنیم.
او تأکید کرد که تنها تحول شهری کافی نیست، چرا که این رویکرد تنها به جنبه ساختمانی موضوع توجه دارد و به دلیل منافع اقتصادی و سیاسی، اجرای آن نیز اغلب سطحی است.