رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر بیش از ۳۰ هزار واحد بهداشتی و ۱۷۸ مرکز زایمانی فعال در کشور وجود دارد که سالانه بیش از ۱۵ هزار زایمان در این مراکز انجام میشود. همچنین بیش از ۱۰۰ خدمت مرتبط با سلامت مادران باردار در مراکز سلامت به صورت رایگان به مادران ارائه میشود.
به گزارش پایگاه خبری تجریش به نقل از برنا ؛ صابر جباری فاروجی رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت، در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی برنا درباره برنامههای این مرکز برای درمان ناباروری در سال جاری اظهار کرد: تمرکز امسال ما بر تکمیل کار ناتمام سال گذشته است؛ به این معنا که زوجهای نابارور در سطح یک خدمات سلامت نشاندار شوند. این اقدام باعث میشود که فرآیند شناسایی ناباروری به موقع انجام شود و زوجها پیش از ورود به سطح دوم خدمات (یعنی سطح تخصصی)، تحت مراقبت قرار گیرند. همچنین شورای عالی بیمه در انتهای سال گذشته جلسهای برگزار کرد و مصوب شد که زیرساختهای لازم برای نشاندار کردن زوجهای نابارور در سطح یک شبکه بهداشت فراهم شود.
جباری در ادامه درباره وضعیت سلامت مادران و نوزادان در کشور گفت: در کشور حدود ۲۲ میلیون زن در سنین ۱۵ تا ۴۹ سال داریم که از این تعداد حدود ۱۵.۵ میلیون نفر متأهل هستند. بیش از ۶۰ درصد مادران باردار در سامانه شبکه بهداشت دارای پرونده سلامت هستند و مراقبتهای منظم دریافت میکنند.
وی افزود: در حال حاضر بیش از ۳۰ هزار واحد بهداشتی از جمله خانههای بهداشت، پایگاههای سلامت شهری و روستایی و ۱۷۸ مرکز زایمانی فعال در کشور وجود دارد. سالانه بیش از ۱۵ هزار زایمان در این مراکز انجام میشود. همچنین بیش از ۱۰۰ خدمت مرتبط با سلامت مادران باردار، از جمله مراقبتهای بارداری، آزمایشهای روتین در دو نوبت و یک نوبت سونوگرافی، در مراکز سلامت به صورت رایگان به مادران ارائه میشود.
رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت با اشاره به شاخصهای جهانی توضیح داد: نرخ مرگ مادران باردار در کشور پایینتر از متوسط جهانی است و اگرچه این وضعیت مطلوب ارزیابی میشود، اما هنوز ایدهآل نیست. هدفگذاری ما کاهش بیشتر این نرخ است.
وی در پایان گفت: نرخ مرگ نوزادان در کشور اکنون ۸.۳ در هزار تولد زنده است که باز هم پایینتر از متوسط جهانی است و تلاش ما بر ادامه کاهش این شاخص متمرکز است.