بر اساس دادههای مؤسسه آمار ترکیه (TÜİK)، در ماه فوریه بیشترین بازدهی واقعی ماهانه از میان ابزارهای مالی به شمش طلا تعلق گرفت.
به گزارش پایگاه خبری تجریش به نقل از سیانان ترک ؛ سرمایهگذارانی که روی این دارایی سرمایهگذاری کرده بودند، با درنظر گرفتن شاخص قیمت مصرفکننده (TÜFE)، سودی معادل ۷.۷۶ درصد و با شاخص قیمت تولیدکننده داخلی (Yİ-ÜFE) سودی برابر با ۷.۹۲ درصد کسب کردند.
در همین دوره، سپرده بانکی، اوراق قرضه دولتی (DİBS) و یورو بازدهی مثبت داشتهاند، در حالی که دلار و شاخص بورس استانبول زیانده بودهاند. محاسبات نشان میدهد که سپرده بانکی و اوراق قرضه در هر دو شاخص تورمی رشد کمی را تجربه کردهاند، اما دلار و شاخص بورس استانبول دچار افت شدهاند.
در ارزیابی سهماهه، اوراق قرضه دولتی بالاترین سود واقعی را ارائه داده است، در حالی که در بازه ششماهه، شمش طلا همچنان سوددهترین سرمایهگذاری بوده است. بررسیهای سالانه نیز نشان میدهد که شمش طلا همچنان در صدر بوده و سرمایهگذاران خود را با سودی معادل ۳۲.۳۴ درصد بر اساس شاخص قیمت تولیدکننده و ۱۹.۱۷ درصد بر اساس شاخص قیمت مصرفکننده روبهرو کرده است.
در این دوره، سپردههای بانکی و اوراق قرضه نیز بازدهی مثبتی داشتهاند، اما دلار و شاخص بورس استانبول همچنان با کاهش ارزش مواجه بودهاند.