وزیر راه: ظرفیت‌های اقتصادی ایران و آذربایجان برای تجارت ۱۰ میلیارد دلاری فعال می‌شود

وزیر راه و شهرسازی در شانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و آذربایجان از هدف‌گذاری برای افزایش حجم مبادلات تجاری دو کشور به ۱۰ میلیارد دلار در افق پنج‌ساله خبر داد. وی با اشاره به ظرفیت‌های بالقوه در حوزه‌های ترانزیت، انرژی، و تجارت، بر لزوم تدوین نقشه راهی مشترک برای تحقق این هدف تأکید کرد.

 

وزیر راه: ظرفیت‌های اقتصادی ایران و آذربایجان برای تجارت ۱۰ میلیارد دلاری فعال می‌شود

 

به گزارش پایگاه خبری تجریش به نقل از برنا ؛ فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی در پایان شانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان از رشد مبادلات تجاری میان دو کشور خبر داد و گفت: در سال ۲۰۲۳، حجم کل مبادلات به ۴۸۷ میلیون دلار رسید، درحالی‌که سهم صادرات ایران ۴۷۳ میلیون دلار و واردات از آذربایجان تنها ۱۴ میلیون دلار بوده است. این رقم در ۱۱ ماهه سال ۲۰۲۴ به ۵۸۳ میلیون دلار افزایش یافته که ۵۷۰ میلیون دلار از آن مربوط به صادرات ایران و سهم واردات از آذربایجان حدود ۱۲.۹ میلیون دلار بوده است. 

 

ظرفیت‌های تجاری و هدف‌گذاری بلندمدت
وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد: ظرفیت‌های تجاری دو کشور بسیار فراتر از این ارقام است و پیشنهاد کرد نقشه راهی پنج‌ساله تدوین شود تا حجم مبادلات تجاری به ۱۰ میلیارد دلار برسد. همچنین توسعه روابط در همه حوزه‌ها و رفع موانع موجود از اولویت‌های دولت چهاردهم اعلام شد.

فرزانه صادق گفت: در سال‌های اخیر گام‌های مهمی در حوزه ترانزیت برداشته شده است، اما ظرفیت‌های بالقوه در زمینه‌های ریلی، جاده‌ای، هوایی و دریایی هنوز به‌طور کامل به کار گرفته نشده‌اند. او به پروژه‌های زیرساختی نظیر پل دوم آستاراچای که سال گذشته افتتاح شد، اشاره کرد و آن را اقدامی مؤثر در توسعه حمل‌ونقل دو کشور دانست. همچنین، پل اتومبیل‌رو بر روی رودخانه ارس در منطقه کلاله که پیشرفت قابل‌توجهی داشته است، قرار است تا بهار ۱۴۰۴ به بهره‌برداری برسد.

 

همکاری سه‌جانبه برای فعال‌سازی کریدور شمال-جنوب
وزیر راه و شهرسازی از برگزاری نشست سه‌جانبه وزرای حمل‌ونقل ایران، آذربایجان و روسیه در مسکو خبر داد که هدف آن فعال‌سازی کریدور شمال-جنوب با هدف جابه‌جایی ۱۵ میلیون تن کالا است. وی ابراز امیدواری کرد که این نشست منجر به تفاهمات کلیدی در توسعه همکاری‌های ترانزیتی منطقه‌ای شود.

 

گسترش همکاری در حوزه‌های انرژی و بانکی
فرزانه صادق بر اهمیت همکاری در حوزه‌های نفت و گاز تأکید کرد و پیشنهاد تشکیل کارگروهی مشترک برای تدوین نقشه راه همکاری‌های انرژی را ارائه داد. او همچنین به محدودیت‌های بانکی ناشی از شرایط بین‌المللی اشاره کرد و ایجاد سازوکارهایی برای توسعه روابط بانکی میان دو کشور را ضروری دانست.

وی با تأکید بر ظرفیت‌های گردشگری میان ایران و آذربایجان، بر لزوم برگزاری نشست‌های تخصصی در این حوزه تأکید کرد. وزیر همچنین همکاری در زمینه‌های نمایشگاهی، مناطق آزاد، بهداشت و درمان، آموزش، ورزش، امور جوانان، رسانه‌های جمعی و همکاری‌های دانشگاهی را از دیگر زمینه‌های مهم برای توسعه روابط دوجانبه برشمرد.

وزیر راه و شهرسازی ابراز امیدواری کرد که با پیگیری توافقات و اجرای برنامه‌های مشترک، شاهد گسترش روابط اقتصادی، ترانزیتی و فرهنگی میان دو کشور باشیم. او همچنین بر نقش فعال بخش‌های خصوصی و تخصصی در تحقق این اهداف تأکید کرد.

شامگاه چهارشنبه سوم بهمن ماه، تفاهمنامه جامع همکاری شانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان میان فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی کشورمان و شاهین مصطفی یف معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان امضا شد. 

 

پایگاه خبری تجریش

@tajrishonline

ما را دنبال کنید