دبیرکل شریان: با قانون لجبازی کنند، تعارف نداریم

دبیرکل شریان با دفاع از قانون عفاف و حجاب می گوید: جامعه که نمی تواند با لجبازی افراد کنار بیاید. وقتی فردی لجبازی کند حتما قانون مقابل او می ایستد، تعارف که نداریم.

 

دبیرکل شریان: با قانون لجبازی کنند، تعارف نداریم

 

 

به گزارش پایگاه خبری تجریش به نقل از خبرآنلاین ؛ لایحه عفاف و حجاب حالا تبدیل به قانون شده و قرار است 23 آذرماه ابلاغ شود، اما این قانون چقدر فضای جامعه را ملتهب خواهد کرد، خاصه با جریمه هایی که بر آن مترتب شده است؟

ابوالقاسم جراره دبیرکل شریان از موافقان این قانون است و می گوید حجاب حکم خدا است و در قرآن هم آمده است. 

جراره در گفتگویی بر این نکته تاکید می کند که واضعان قانون قصد لج و لجبازی با شهروندان را ندارند اما با شهروندی که بخواهد لجبازی کند،  کنار نمی آیند.

در ادامه گفتگوی ابوالقاسم جراره، دبیرکل شریان و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی را می‌خوانید:

****

*آقای جراره! همزمان با انتشار جزئیات قانون عفاف و حجاب، مشخصا جریمه ها مردم را نگران کرده است، پاسخ شما به این نگرانی ها چیست؟

کدام مردم نگران هستند؟مردمی که نمی خواهند قانون را اجرا کنند یا مردمی که می خواهند قانون را اجرا کنند؟ اگر من از چراغ قرمز عبور کنم حتماً جریمه می شوم و نگران مبلغش هستم، بنابراین باید قانون را رعایت کنم، جریمه نشوم. ما باید قوانین جاری کشور را رعایت کنیم چراکه این قوانین گذاشته شدند که رعایت کنیم.

اگر قانون عفاف و حجاب را رعایت  کنیم، جریمه نمی شویم

اگر بنا بود که جریمه و مجازاتی نبود که قانون معنا نداشت. ما وقتی ترک قانون می کنیم و آن را رعایت نمی کنیم حتما قانونگذار جرایمی را قرار داده که اگر رعایت نکردیم، مجازات شویم. لذا باید قانون را رعایت کنیم که جریمه نشویم، بنابراین در اینجا مشکلی نیست.

مساله حجاب فقط چادر نیست

*شما عبور از چراغ قرمز را مثال زدید، در این مثال مشخص است که فرد تحت چه شراطی جریمه می شود و به عبارتی حد و حدودی برای آن وجود دارد اما در قانون عفاف و حجاب حد و حدودی مشخص نشده و حدود بی حجابی مشخص نشده، بنابراین گزارشگران بی حجابی می توانند با تکیه بر برداشت شخصی خود گزارش بی حجابی بدهند.

هر چیزی، عفاف و حجاب هم برای زن و هم برای مرد است، فرقی نمی کند. اگر ما مسلمان هستیم باید آداب اسلام را رعایت کنیم، آداب مشخص است، اصلاً بحث چادر نیست. به عبارتی موضوع حجاب چادر نیست بلکه رعایت یکسری از اصول است، وقتی اسلام اصولی را گذاشته باید رعایت کنیم. به عبارت دیگر باید چهارچوب اسلام را بپذیریم. قوانین و مجازات تنها برای حجاب نیست بلکه در همه حوزه ها قانون داریم کمااینکه در حوزه راهنمایی و رانندگی قانون داریم.

در مجموع باید قانون را رعایت کنیم اینکه مبلغ جریمه چه اندازه باشد، چه اهمیتی دارد؟ وقتی  قانون رعایت شود، جریمه هم صورت نمی گیرد حالا مبلغ جریمه هزار تومان باشد و یا صد میلیارد تومان. نه تنها در ایران بلکه در همه کشورها باید قوانین آن کشور را رعایت کرد، علاوه بر اینکه در ایران باید به قوانین اسلام هم عمل کنیم، چرا اینقدر حساس هستیم که قوانین اسلام را رعایت نکنیم؟

*در قانون عفاف و حجاب حد و حدود برای اعمال جریمه مشخص نشده و ضمن اینکه با توجه به استناد قرار دادن گزارشات مردمی، این قانون مردم را مقابل یکدیگر قرار نمی دهد؟

حد و حدود حجاب در اسلام مشخص شده است.

*قبول دارید این قانون می تواند مردم را مقابل هم قرار دهد؟

اصلاً مردم بیایند بگویند چه کسی گفته ما باید حجاب را رعایت کنیم، اگر این را بگویند، درست گفتند؟ اصلاً چنین چیزی نداریم. 

*بهرحال قانون باید براساس فضای عمومی جامعه و میزان پذیرش آن نوشته شود. 

اگر همه عالم مقابل موضوعات خدا قرار بگیرند، حرف خدا درست است یا حرف مردم؟ باید به حرف خدا عمل کنیم، چرا تا این اندازه حساس هستیم؟  خداوند مطابق میل ما قانون نمی گذارد، لذا قانون می گذارد که ما باید به آن عمل کنیم و قطعاً این قانون به نفع ما است. در حقیقت آنچه خداوند می فرماید به نفع جامعه است.

نمی خواهیم با مردم لجبازی کنیم ولی اگر آنها لجبازی کنند...

*مثلا به نظر شما در این وضعیت اقتصادی آیا جریمه ۱۰ میلیون تومانی آن هم برای افرادی که اولین بار جریمه می شوند، به نفع مردم است؟ ضمن اینکه در همان مثال هم جریمه عبور از چراغ قرمز ۱۰ میلیون تومان نیست.

ابتدا باید به مردم اطلاع رسانی کنیم و آنها متنبه کنیم، همه این موارد در نظر گرفته شده، ما که نمی خواهیم با مردم لجبازی کنیم و یا دنبال گرفتار کردن آنها نیستیم. ما می گوییم این هم مثل یکی از صدها قوانین جاری است. برای چه رعایت نکنیم؟

ما که نمی توانیم جامعه را رها کنیم. بسیاری از این دختران و خانم ها خوب هستند و متاسفانه به دلیل عدم آگاهی حجاب را رعایت نمی کنند. به عبارت دیگر با اسلام لج و لجبازی ندارند. بهتر این است که با امر به معروف و نهی از منکر و مسیر فرهنگی این افراد را آگاه کنیم. اما در کنار آگاهی اگر فردی بخواهد لج کند، جامعه که نمی تواند با لجبازی افراد کنار بیاید. وقتی فردی لجبازی کند حتما قانون مقابل او می ایستد، تعارف که نداریم.

 

 

پایگاه خبری تجریش

@tajrishonline

ما را دنبال کنید