وزیر خارجه کشورمان گفت: گروههای تکفیری در سوریه ارتباط نزدیکی با آمریکا و رژیمصهیونیستی دارند و بازگشت مجدد تروریست، امنیت سوریه را در معرض خطر قرار داده است.
به گزارش پایگاه خبری تجریش به نقل از تسنیم ؛ سیدعباس عراقچی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری با هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه در آنکارا گفت: امروز در آنکارا با برادر عزیزم هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه دیدار کردم و از میزبانی ایشان تشکر میکنم.
عراقچی افزود: سفر من با هدف رایزنی در موضوع مسائل منطقه بویژه بحران سوریه و روابط دو جانبه دو کشور بود.
وزیر خارجه ایران درباره روابط با ترکیه گفت: دو کشور در بسیاری از موضوعات بینالمللی اشتراک نظر دارند. ما در مورد لزوم آتش بس در غزه تبادل نظر کردیم. ارسال کمکهای بشر دوستانه به غزه بسیار ضروری است. ما نسبت به اهداف رژیم و گسترش جنگ هشدار داده بودیم.
وی گفت: بسیاری از مشکلات منطقه به خاطر دخالتهای خارحی ناشی میشود. گروههای تکفیری در سوریه ارتباط نزدیکی با آمریکا و رژیمصهیونیستی دارند. بازگشت مجدد تروریست، امنیت سوریه را در معرض خطر قرار داده است. تداوم این وضعیت دامن همسایگان سوریه را دربرخواهد گرفت.
عراقچی اظهار داشت: با همکار عزیزم گفتگوی مفصلی در این خصوص داشتیم و راههای برقراری ثبات در سوریه را بررسی کردیم. توافق کردیم جلسه بعدی روند آستانه را در سطح وزرای خارجه برگزار کنیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان درباره وضعیت منطقه گفت: نتیجه ناامن سازی سوریه میتواند باعث جنگ داخلی شود، آثار این مشکلات میتواند به همسایگان سرایت کند. نباید اجازه داد که سوریه به محل امنی برای گروههای تکفیری تبدیل شود. پروژه ناامن سازی سوریه یکپروژه صهیونیستی است.
ما به عنوانکشورهای همسایه باید سیاستهای مختلفی را اتخاذ کنیم. ایران حمایت کامل خود را از دولت و مردم و ارتش سوریه اعلام میکند، ما در گذشته کنار آنها بودیم و همچنان کنار آنها خواهیم بود.
ثبات و آرامش در سوریه اهمیت زیادی دارد. ایران به رایزنیهای خود در منطقه ادامه خواهد داد. فکر میکنیم گفتگوهای منطقهای برای جلوگیری از بر همخوردن ثبات در سوریه نقش بالایی دارد.
وی در انتهای گفت: امیدواریم سال آینده نشست شورای راهبردی ایران و ترکیه را برگزار کنیم. مشورتهای ما بسیار صریح، مستقیم، دوستانه و سازنده بود، هر دو اتفاق نظر داریمکه باید سوریه به سمت صلح پیش برود و حاکمیت سوریه حفظ شود و اقدامات لازم برای یک حکمرانی خوب حفظ شود. گفتگوهای ما خوب بود، ما اختلاف نظر داریم اما اشتراکنظر هم داریم.