رئیس جمهور گفت: باید تولیدکنندگان عزیز برای فعالیت اقتصادی اطمینان داشته باشند و همه باید دست به دست هم دهیم تا اعتماد برای سرمایهگذاری را ایجاد کنیم.
به گزارش پایگاه خبری تجریش ؛ مسعود پزشکیان رئیسجمهور کشورمان شامگاه امشب (شنبه 10 شهریورماه 1403) در نخستین گفتوگوی تلویزیونی خود طی سخنانی با مردم دربارهی ارتباط خود با رسانهها بیان کرد: من میتوانم هرماه با شما و مردم صحبت داشته باشیم و دغدغههای آنان را بشنویم و دنبال کنیم. میکوشیم با مردممان صادق باشیم و جز حقیقت نگوییم.
وی افزود: هفتهی آینده نشست خبریِ بنده با اصحاب رسانه برگزار خواهد شد؛ در این روزها مغول بودیم و باید اعضای کابینه انتخاب میشدند و برای این کار وقت زیادی گذاشتیم. بالاخره کابینه انتخاب شد و از مجلس قدردانی میکنیم و رأی بالایی به کابینه دادند و میانگین رأی افزایش یافت. ما تلاش کردیم که با وفاق جلو برویم و این وفاق را در انتخاب کابینه هم رعایت کنیم. مردم هم میبینند که تا حد امکان این راه را پیشه کنیم.
رئیسجمهور درباره ارزیابی خود از وضعیت کشور عنوان کرد: گرانی، کمبودها، مطالبات و مشکلات اصناف مختلف، ناترازی در انرژی و غیره مشهود است و در این یکماه گذشته با مسئولان جلسه داشتیم و وضعیت را بررسی کردیم.
وی بیان کرد: باید با وفاق و نگاه به چشمانداز جلو برویم؛ قرار است الگو شویم و دیگران از ما الگو بگیرند؛ برای رسیدن به این مهم، لازم است نخبگان، سرمایهگذاران و تولیدکنندگان محترم شمرده شوند و اجازه دهیم که نقشآفرینی کنند. سیستمی برقرار خواهیم کرد که معاونتهای وزارتخانهها و مسئولان استانها طبق شایستگی منتخب شوند و به مردممان خدمت کنند. شاخص ما نیز، کسب رضایت مردم است.
رئیسجمهور گفت: ما هماکنون در تحریم قرار داریم ولی در این شرایط باید با مردممان مهربانانه برخورد کنیم و این ربطی به تحریم ندارد. ما هماکنون مشغول آمادهسازی بودجه هستیم و امیدواریم تا آبانماه به مجلس برسانیم. عدالت، رسیدگی به محرومین، از بین بردن تبعیضها و سازوکارهای پرداختی از موارد مد نظر ما برای بودجه خواهد بود.
پزشکیان درباره لزوم وفاق ملی عنوان کرد: وحدت و انسجام یک اصل است که همواره باید بهدنبال آن باشیم. این مسئلهی مهم از دستورات دین ماست و باید بر مدار صراط مستقیم حرکت کنیم؛ باید صداهای مختلف شنیده شود و نظرهای متنوع وجود دارد ولی بر اساس چشمانداز باید به وحدت برسیم. سند چشمانداز، سیاستهای کلی ابلاغی و برنامه هفتم توسعه کشور میثاق ملی است.
وی بیان کرد: ما مشخص کردیم که هر وزارتخانه چه مسئولیتها و رسالتهایی دارد، ما این موارد را ادغام کردهایم و وزرا مکلف به اجرای آن هستند. این کار بر اساس برنامهی هفتم توسعه صورت میگیرد. تمامی مجموعهی دولت باید در این مسیر حرکت کنند و برای نظارت بر این، یک ابزار اندازهگیری خواهیم داشت تا مشخص شود.
رئیسجمهور در پاسخ به سوالی درخصوص برنامهی دولت برای مهار تورم و گرانی، خاطر نشان کرد: روز گذشته وزیر اقتصاد سیاستها و برنامهها را اعلام کرد؛ اینها موارد تخصصی است که طبق برنامهی هفتم است. اگر انسجام داخلی داشته، اختلافات را حذف و مشکلاتمان را با دنیا حل کنیم، میتوانیم پیش برویم.
پزشکیان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا میتوان منتظر بود که نرخ تورم به زیر 30 درصد برسد؟ اظهار داشت: ما تلاشمان را میکنیم و به مسائل داخلی و خارجی بستگی دارد و تمام توان را میگذاریم. تیم اقتصادی ما بهصورت هماهنگ عمل میکنند و آقای دکتر طیبنیا هم حضور دارند و جلسات را داریم تا بتوانیم چطور عمل کنیم تا به اهداف مد نظر برسیم.
وی درباره برخورد دولت با بانکهای ناتراز گفت: نحوهی عمل ما باید بهنوعی باشد که مردم ضرر نکنند؛ ما میدانیم که ناترازی وجود دارد ولی باید روندی را پیش گرفت که ایجاد مشکل نکند.
رئیسجمهور درباره برنامهی دولت برای بازار سرمایه بیان کرد: ما با کارشناسان اقتصادی جلسات خواهیم داشت و نظرخواهی میکنیم تا ثبات را ایجاد کنیم؛ اگر بتوانیم کارشناسان این حوزه را کنار هم قرار داده و بهترین راهحل را انتخاب کنیم، میتوانیم ثبات ایجاد کنیم.
پزشکیان در پاسخ به سوالی درخصوص نگاه دولت به مسئلهی تولید و رشد اقتصادی 8 درصد بیان کرد: ما در انرژی و بانکها ناترازی داریم و این مشکلساز است؛ طبق اعلام کارشناسان برای رشد اقتصادی به 200 میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز داریم. بخشی از این را میتوان با بهرهوری بهدست آورد ولی برای حصول این رشد نیاز به ارتباطات وسیع و سرمایهگذاری زیاد داریم.
وی عنوان کرد: باید تولیدکنندگان عزیز برای فعالیت اقتصادی اطمینان داشته باشند و همه باید دست به دست هم دهیم تا این اعتماد را در عمل ایجاد کنیم. در این صورت است که سرمایهگذاری خوبی صورت خواهد پذیرفت.
رئیسجمهور درباره لزوم تهیه پیوست عدالت برای هر پروژه و اقدام دولت، عنوان کرد: در سازمان برنامه و بودجه، درباره عدالت، عقبماندگی استانها، عدالت جنسیتی و منطقهای و غیره بحث کردیم. باید کاری کنیم که کسانی که در روستاها و شهرهای مرزی هم قرار دارند، همان خدماتی را دریافت کنند که افراد ساکن پایتخت دریافت میکنند. این مسئله در حوزههای بهداشت و درمان و آموزش و پرورش و غیره وجود دارد.
پزشکیان در پاسخ به سوالی درباره کنکور و تأثیر معدل در آن، گفت: این مسئله باید در شورایعالی انقلاب فرهنگی مورد بحث قرار بگیرد تا بتوانیم بر اساس عدالت عمل کنیم. اینکه یک فرد فقیر در یک شهر محروم با کسی که در شمالشهر تهران که بنیه اقتصادی هم دارد رقابت کند، بر اساس عدالت است؟ آیا دارا و ندار باید با یکدیگر مسابقه دهند؟ باید معیاری بگذاریم که رقابت عادلانه شکل بگیرد.
وی درباره سیاست خارجی دولت چهاردهم و سفرش به عراق که بزودی انجام میشود، خاطر نشان کرد: بنده میخواستم زودتر از این به عراق سفر کنم و به زیارت امیرالمومنین(ع) و سایر ائمه(ع) بروم ولی بزودی عازم خواهم بود. در این سفر نیز دیدارهای دیپلماتیک و دوجانبه خواهیم داشت؛ کشور عراق، دولت و برادر ماست و نزد ما جایگاه والایی دارد.
رئیسجمهور درباره حضورش در مجمع عمومی سازمان ملل و نیویورک اظهار داشت: بنده با مقام معظم رهبری صحبت خواهم داشت تا دیدگاههایمان را اعلام کنیم. ایرانیان خارج از کشور میتوانند به کشورشان برگردند؛ ایران برای همه است و هر ایرانی سهمی در کشور خود دارد. هماهنگ خواهیم شد تا یکصدا از کشور به بیرون برود.
پزشکیان درباره نگاه دولت چهاردهم به فضای مجازی عنوان کرد: در گفتوگو با وزیر ارتباطات به این نتیجه رسیدیم که با شوراهای مختلف بحث کنیم تا بستر را برای راحتی مردم فراهم کنیم. در این زمینه قانون مدوّنی تدوین خواهد شد.
وی درخصوص سفرهای استانی دولت گفت: ما حتماً این سفرها را انجام خواهیم داد اما در استانها برای انجام یک کار وعده نخواهم داد. امروزه چند ده هزار پروژه داریم که بر زمین مانده که باید به پایان برسد. دربارهی نحوهی انجام این سفرها، یک مدل خواهیم داشت تا کارآیی سفرها افزایش یابد و گرهی از مردم باز کند. ما با مردم خواهیم بود و بین اقشار مختلف حضور خواهیم داشت.
رئیسجمهور بیان کرد: بنده دلم میخواهد که در مردم باشم و در سالیان گذشته بین اقشار و اصناف حضور داشتهام. با تمام وجود تلاش میکنم که مشکلات مردم حل شود؛ ما نوکر مردم هستیم.
پزشکیان عنوان کرد: مشکلات کشاورزان، پرستاران، داروسازان و معلمان را را حل میکنیم ولی باید پول باشد. برای تسویهی برخی بدهیهای موجود از مقام معظم رهبری اجازه گرفتیم تا بتوانیم از صندوق توسعه ملی برداشت کنیم تا بتوانیم این پرداختها را به ثمر برسانیم.
وی در پایان اظهار داشت: به مردممان قول میدهیم که آنچه مطرح کردهایم را به ثمر برسانیم و تا آخر با مردم عزیز ایران خواهیم بود.