آقای علیمردان عظیمی، مدیرعامل ایران خودرو، همچنین در سخنرانی خود در این مجمع، خبر داد که قیمت نهایی ریرا ایران خودرو، در اولین هفته مردادماه 1403 مشخص میگردد.
زمان تحویل ریرا به مشتریان ایران خودرو
تیر 1403: مهدی رادمنش، معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصولات ایرانخودرو، اعلام کرد تولید ریرا، 20 دستگاه در هر ساعت برنامهریزی شده است. بهمن امسال به ظرفیت اسمی این محصول خواهیم رسید ضمن اینکه مجوز شماره گذاری این خودرو نیز دریافت شده است. این محصول پاییز امسال تحویل داده میشود.
وی افزود هر قدر وابستگی به زنجیره تامین خارج کمتر شود تهدیدها کمتر میشود از این رو هم اکنون که در مرحله نخست تجاریسازی هستیم، 69 درصد ساخت داخل از نظر قیمتی محقق شده که تا 4 ماه آینده بخشی از واردات مورد نیاز این محصول نیز داخلی سازی میشود. از جمله این اقلام وارداتی، قطعات مکانیکی مانند کمک فنر و رینگ است که به علت سرعتدهی به طرح وارد شد، اما در تولید انبوه، چون فرصت بیشتری داریم از داخل تامین خواهیم کرد.
وی توضیح داد ظرفیت تولید این خودرو 110 هزار دستگاه در سال است، اما تا آخر امسال فقط 10 هزار دستگاه تولید میشود. برای محصولات دیگری که روی این بن سازه توسعه خواهیم داد از جمله خودروی ری رای برقی، مراحل مطالعاتی را آغاز کرده ایم که تا یکسال آینده آن را نیز به بازار عرضه خواهیم کرد.
آقای رادمنش اشاره کرد خودرو ریرا همه آزمونهای ایمنی را گذرانده و با توجه به عمق ساخت داخل زیاد و ارزبری کم، دست ما در افزایش تولید این محصول، باز است و میتوانیم سهم خوبی از بازار بگیریم. این خودرو قیمتی در سطح قیمتهای رقیب وارداتی خواهد داشت؛ اما هنوز تصمیم نهایی گرفته نشده است. ضمن اینکه مستندات قیمتگذاری به مراجع ارسال شده و بازخوردهای بازار و امکان توان فروش این خودرو با قیمت خودروهای هم رده بررسی شده، اما هنور قیمت نهایی آن مشخص نشده است.
افتتاح خط تولید ریرا
بهمن 1402: تولید ریرا به منظور کیفیترسانی فرآیندها، از نیمه بهمن به صورت آنلاین آغاز شده و پس از حدود سه ماه، با کیفیترسانی قطعات، مجموعهها و خودرو کامل، به تولید انبوه خواهد رسید. خط بدنهسازی، رنگ و مونتاژ، اففتاح شده و نسخه بنزینی وارد مرحله صنعتیسازی شده است. پس از طی مراحل کیفی، ظرف سه ماه آینده تجاریسازی و عرضه خواهد شد.
قیمت ریرا ایران خودرو در سال 1403
در آستانه اولین مرحله از فروش محصول جدید ریرا، شرکت ایران خودرو نیز قیمت نهایی این محصول را برای نخستینبار و مطابق جدول زیر، اعلام نمود:
قیمت پایه کارخانه | 975,803,000 |
---|---|
قیمت مصرف کننده | 1,130,000,000 |
*قیمتها برحسب تومان است.
ریرا منطبق با استانداردهای ۸۵گانه طراحی شده و از منظر فناوری با سطح تجهیزات ایمنی و رفاهی بالا و شمارگان تولید مناسب عرضه خواهد شد. این محصول قابلیت ارتقا به استانداردهای بینالمللی آینده را نیز داراست.
تولید انبوه ریرا با داخلی سازی ۶۸ درصد آغاز میشود؛ این رقم در مدت کوتاهی به ۸۰ درصد خواهد رسید.
تولید انبوه ریرا در سال 1402
شهریور 1402: مهدی رادمنش، معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصول ایران خودرو، اظهار کرد که کراس اوور ری را در بهمن ماه به مرحله تولید انبوه خواهد رسید و تا پایان سال، ۵۰۰ دستگاه از این خودرو به تولید می رسد. محصول ری را با توان مهندسان کشور به ثمر نشسته است. این محصول دارای موتور EF7P TC است که یک موتور 1.7 لیتری توربوشارژ بوده و جدیدترین موتور ایران خودرو و قدرتمندترین موتور تولید داخل به شمار می رود؛ در ضمن این محصول مجهز به نسل جدید گیربکس اتوماتیک شش سرعته (6AT) با اهرم تعویض دنده الکترونیکی خواهد بود.
حداکثر توان موتور ری را 160 اسب بخار با حداکثر گشتاور 240 نیوتن متر است و سیستم انتقال قدرت این خودرو شش دنده اتوماتیک بوده و دارای مصرف سوخت بهینه در این کلاس است. در حال حاضر موتور و گیربکس این خودرو مراحل نهایی کالیبراسیون را طی می کند.
ری را یک کراس اور سگمنت B بوده که پرطرفدارترین گروه کراس اوورها محسوب می شود. این خودرو طول، عرض و ارتفاعی معادل 4334، 1808 و 1638 میلی متر داشته و فاصله بین دو محور آن نیز 2590 میلی متر است.
وی افزود ری را دارای ترمز پارک برقی (EPB)، سامانه ترمز اتوماتیک (Auto Hold)، سامانه کمکی حرکت در سربالایی (HSA)، سامانه کمکی حرکت در سراشیبی (HDA)، کنترل پایداری الکترونیکی(ESC)، کنترل کشش (TCS)، سیستم ترمز ضد قفل (ABS) و توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD، ترمز جلو و عقب دیسکی، سیستم کمک ترمز(BAS) است. این محصول هم چنین دارای فرمان برقی با قابلیت تنظیم ستون در چهار جهت و کلیدهای کنترلی روی فرمان است. نمایشگر دوگانه (نمایشگر جلو آمپر دیجیتال 12 اینچی و سیستم مالتی مدیا با صفحه هوشمند لمسی 12 اینچی با 9 بلندگو)، نورپردازی مخفی با قابلیت تغییر رنگ در تریم داخلی، سانروف، کروز کنترل، محدود کننده سرعت، سنسور نور و باران، ورود بدون کلید، خروجی برق 12 ولت در صندوق عقب، سنسور پا برای بازکردن در صندوق عقب (کیک سنسور)، در برقی صندوق عقب، اهرم تعویض دنده الکترونیکی، دوربین دید 360 درجه و رادار نقطه کور از سایر امکانات این محصول است.
وی تاکید کرد یکی از نکات جالب ری را، چراغ های Cornering یا Turn Light است که با چرخش فرمان یک چراغ دیگر روشن می شود و مسیر مقابل را برای راننده روشن تر می کند، علاوه بر آن ری را دارای چراغ خوشامدگویی در زیر درهای جلو و سیستم Follow Me Home، چراغ در پارکینگ به هنگام قفل کردن است. با تغییرات صورت گرفته بر روی موتور ری را، علاوه بر کاهش مصرف سوخت، توان و گشتاور افزایش یافته است، گفت: موتور این محصول بر پایه دانش داخلی و با طراحی شرکت ایپکو تولید شده است و می توان گفت یکی از نقاط قوت ری را، قوای محرکه آن است. همچنین یکی از جذابیت های ظاهری ری را، رینگ های سایز 18 اینچ دو رنگ است که برای نخستین بار در محصولات ایران خودرو از این سایز رینگ استفاده شده است، این تایرها در کنار ظاهری اسپرت که متناسب با خودروهای کراس اوور است، مناسب شرایط جاده ای ایران نیز است.
آقای رادمنش گفت فرآیندهای طراحی و توسعه این خودرو اتمام یافته و فرآیندهای کیفی آن آغاز شده و تامین قطعات در حال انجام است. تاکنون حدود 40 دستگاه از این محصول برای موارد طراحی، توسعه و تست های ارزیابی تولید شده و برنامه تولید خودروهای جدید برای صحه گذاری و تایید نوع در دستور کار است. ایران خودرو برای تولید این خودرو براساس پلتفرمی آینده نگرانه با قابلیت تولید محصولات متنوعی از جمله ری را کاملا برقی، سرمایه گذاری عظیمی برای احداث خطوط جدید تولید بدنه و مونتاژ کرده است که توان تولید تیراژ بالایی از محصولات این پلتفرم را خواهد داشت.
طبق گفتههای وی، ری را خودرویی است که بیش ترین حجم تغییرات در جهت توسعه را در تاریخ صنعت خودروی کشور دارد. این محصول تمامی تست های خودرویی را در فرآیند توسعه خود دارد، زیرا محصولی است که از نو متولد شده و دارای پلتفرم، قطعات و تجهیزات جدید است، بر روی این محصول تا مرحله تجاری سازی، حدود 200 تست، اعم از تست هایی با الزامات قانونی وکارخانه ای، انجام خواهد شد. مجهزترین ویژگی های برقی و الکترونیکی در خودروی ری را به کار رفته است. شرکت جتکو که یکی از شرکت های ارزشمند دانش بنیان در حوزه برق و الکترونیک خودرو در ایران است، متولی طراحی و توسعه سامانه رایانه ای کنترل ادوات برق و الکترونیک خودرو (BCM) بوده که این کار برای اولین بار در تاریخ صنعت خودروسازی ایران انجام شده است. برای تولید این خودرو، از تکنولوژی های روز دنیا بیش ترین بهره برداری صورت گرفته و در زمینه ایمنی و امنیتی، این خودرو تست های متعددی را پاس کرده و دارای استانداردهای متعددی نیز در این زمینه است.