شرایط پذیرش در رشته‌های بدون آزمون دانشگاه‌ها چیست؟

همزمان با آغاز ثبت‌نام و انتخاب رشته برای شرکت در مرحله پذیرش دانشجو بر اساس سوابق تحصیلی سراسری سال ۱۴۰۲ دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی شرایط و ضوابط پذیرش در این رشته‌ها اعلام شد.

 

شرایط پذیرش در رشته‌های بدون آزمون دانشگاه‌ها چیست؟

 

به گزارش پایگاه خبری تجریش به نقل از ایسنا؛ با توجه به مصوبه سی و هفتمین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو شرایط و ضوابط ثبت نام و انتخاب رشته برای شرکت در گزینش برخی از رشته های تحصیلی در دوره های روزانه، نوبت دوم (شبانه)، مجازی، پردیس خودگردان دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی، دانشگاه پیام نور و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی به شیوه صرفا با سوابق تحصیلی و با ملاک معدل کتبی یا کل دیپلم با توجه به نوع دیپلم داوطلب و رشته انتخابی وی برای نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ (بر اساس ظرفیت های خالی مانده رشته محل های پذیرش مرحله مهرماه سال ۱۴۰۲) اعلام شد.

 

ثبت‌نام و انتخاب رشته برای شرکت در مرحله پذیرش دانشجو بر اساس سوابق تحصیلی سراسری سال ۱۴۰۲ دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی از امروزسه شنبه سوم بهمن از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور آغاز شد.

 

در رشته های صرفا با سوابق تحصیلی (بدون آزمون) ملاک پذیرش برای داوطلبان شاخه نظری، معدل کتبی دیپلم و برای داوطلبان شاخه فنی و حرفه ای و یا کار دانش، معدل کل دیپلم آنان (با توجه به ضریب تاثیر اعمال سوابق تحصیلی ) است که داوطلب می تواند بدون توجه به نوع مدرک دیپلم و از تمامی گروه های تحصیلی نسبت به انتخاب رشته اقدام کند.

 

در این مرحله از پذیرش داشتن دیپلم نظام آموزشی جدید ۶-۳-۳ ( اعم از شاخه های نظری، فنی و حرفه ای و یا کاردانش) و یا گواهینامه دوره پیش دانشگاهی (نظام سالی- واحدی یا ترمی- واحدی) حداکثر تا تاریخ ۳۰ دی ماه جاری دیپلم دوره چهارساله متوسطه نظام قدیم و یا داشتن مدرک کاردانی (برای متقاضیان دیپلم فنی و حرفه ای یا کاردانش نظام سالی واحدی یا ترمی واحدی) و یا مدرک سطح یک حوزوی الزامی است.

 

دارندگان مدرک کاردانی (فوق دیپلم) دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، دارندگان مدرک کاردانی پیوسته و همچنین آن دسته از داوطلبانی که حداکثر تا تاریخ ۳۰ بهمن در مقطع کاردانی (فوق دیپلم) فارغ‌التحصیل می شوند، می توانند در این مرحله از پذیرش ثبت نام کنند.

 

 فارغ التحصیلان رشته های تحصیلی مورد نیاز وزارت بهداشت (مشمولین خدمات اجباری قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان) در مقطع کاردانی باید حداکثر تا تاریخ ۳۰ دی خدمات خود را به پایان رسانده باشند.

 

فارغ التحصیلان دوره کاردانی رشته های تحصیلی گروه های تحصیلی غیرپزشکی حداکثر تا تاریخ فوق به شرطی می توانند در این مرحله شرکت کنند که تعهدات و خدمات قانونی خود را انجام داده باشند. دانشجویان محروم از تحصیل آموزشی، موضوع موارد مرتبط در آیین نامه آموزشی و همچنین دانشجویان دوره کارشناسی که مدرک معادل کاردانی (اعم از کاردانی عمومی و یا کاردانی) را دریافت کرده اند نیز مانند مقررات مربوط به دانشجویان انصرافی پس از تسویه حساب کامل با مؤسسه آموزش عالی ذیربط و همچنین «اداره کل امور دانشجویان داخل» و «صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری» در صورت نداشتن مشکل نظام وظیفه (برای برادران) حق ثبت نام داشته و محدودیتی در انتخاب رشته ندارند.

 

این دسته از داوطلبان می توانند تمامی تعهدات مربوط را پس از اتمام تحصیلات خود به صورت یک جا به انجام رسانند. دانشجویانی که از معافیت تحصیلی استفاده می کنند، در این مرحله برای ثبت نام و انتخاب رشته لازم است شرایط مندرج در مقررات وظیفه عمومی را داشته باشند.

 

دانشجویانی که از معافیت تحصیلی استفاده می کنند، در این مرحله برای ثبت نام و انتخاب رشته لازم است شرایط مندرج در مقررات وظیفه عمومی را داشته باشند.

 

داشتن دیپلم نظام آموزشی جدید (۶-۳-۳) اعم از شاخه های نظری، فنی و حرفه ای و کاردانش و یا مدرک پیش دانشگاهی (نظام سالی- واحدی یا ترمی واحدی) یا دریافت آن حداکثر تا تاریخ ،۳۰ بهمن و یا دیپلم دوره چهارساله متوسطه نظام قدیم و یا مدرک کاردانی (فوق دیپلم) دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی و یا کاردانی پیوسته آموزشکده های فنی و حرفه ای برای همه داوطلبان الزامی است.

 

دارندگان دیپلم فنی و حرفه ای و کاردانش نظام سالی واحدی-ترمی واحدی هنرستان که فاقد مدرک پیش دانشگاهی و یا مدرک کاردانی هستند حق ثبت نام و شرکت در این مرحله را ندارند و در صورت ثبت نام و انتخاب رشته به عنوان متخلف شناخته شده و برابر ضوابط با آنان برخورد خواهد شد.

 

با توجه به اینکه به اینکه گزینش دانشجو در این مرحله ً صرفا با سوابق تحصیلی (معدل کتبی دیپلم)، صورت خواهد گرفت؛ لذا همه داوطلبان (دیپلمه های نظام آموزشی جدید (۶-۳-۳)، نظام سالی-واحدی یا ترمی-واحدی، نظام قدیم چهارساله دبیرستان و هنرستان و همچنین دیپلمه های  فنی و حرفه ای و کاردانش نظام سالی واحدی یا ترمی واحدی هنرستان که دارای مدرک پیش دانشگاهی و یا کاردانی هستند) لازم است معدل کل و یا معدل کتبی خود را به صورت صحیح در تقاضانامه ثبت نام اینترنتی درج کنند.

 

داوطلبان توجه داشته باشند در صورت مغایرت معدل کل و یا معدل کتبی واقعی با معدل کل و یا معدل کتبی اعلام شده در تقاضانامه ثبت نامی، از ثبت نام پذیرفته شدگان ممانعت به عمل آمده و قبولی آنها لغو می شود. 

 

داوطلبان دیپلم نظام آموزشی جدید۶-۳-۳ و نظام قدیم و نظام سالی واحدی یا ترمی واحدی لازم است مطابق توضیحات مندرج دردفترچه معدل کل و معدل کتبی دیپلم متوسطه خود را عینا در بندهای ۱۶ و ۱۷ تقاضانامه اینترنتی  ثبت نام درج کنند.

 

داوطلبان دیپلم فنی و حرفه ای و یا کاردانش نظام جدید،۶-۳-۳ دیپلمه های فنی و حرفه ای و یا کاردانش نظام قدیم ویا دیپلمه های سالی واحدی و ترمی واحدی هنرستان که دارای مدرک پیش دانشگاهی یا کاردانی بوده و فاقد معدل کتبی در دیپلم هستند، لازم است معدل کل دیپلم متوسطه خود را عینا در بند ۱۶ تقاضانامه اینترنتی ثبت نام درج کنند.

 

طبق اعلام سازمان سنجش آموزش کشور، پذیرش در این مرحله برای ظرفیت‌های خالی مانده رشته محل‌هایی که در مرحله پذیرش با سوابق تحصیلی سراسری سال ۱۴۰۲ تکمیل نشده است. بر اساس سوابق تحصیلی(معدل دیپلم) برای نوبت بهمن ماه صورت می‌پذیرد و ثبت‌نام و انتخاب رشته از طریق درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش از فردا آغاز می شود و تا روز یکشنبه ۸ بهمن ماه ادامه خواهد داشت.

 

دفترچه راهنمای ثبت‌نام و انتخاب‌رشته حاوی شرایط و ضوابط پذیرش دوره مذکور از روز دوشنبه ۲ بهمن ماه سال جاری از طریق درگاه اطلاع‌رسانی این سازمان قابل دسترس خواهد بود.

 

 متقاضیان کد رشته‌ محل‌های پذیرش با سوابق تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی برای ثبت‌نام و انتخاب‌رشته به پایگاه اطلاع‌رسانی مرکز سنجش، پذیرش و امور فارغ‌التحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی به نشانی azmoon.iau.ir مراجعه کنند.

انتهای پیام

@tajrishonline

ما را دنبال کنید