صنایع شیمیایی آلمان، تازهترین بخش صنعتی در اروپا است که از اختلالات ایجاد شده در مسیر حرکت کشتیها در دریای سرخ آسیب دیده است.
به گزارش پایگاه خبری تجریش به نقل از یورونیوز ؛ خبرگزاری رویترز در گزارشی با اشاره به مشکلاتی که حوثیها در دریای سرخ برای کشتیهای تجاری ایجاد کردهاند اشاره کرده که واردات از آسیا به اروپا زمانبر تر شده و از قطعات خودرو و تجهیزات مهندسی گرفته تا مواد شیمیایی و اسباب بازی با تاخیر قابل توجهی به اروپا میرسند چرا که اغلب کشتیهای کانتینری مجبورند به جای عبور از دریای سرخ از مسیر جنوب آفریقا بار خود را به مقصد برسانند.
در حالی که صنعت آلمان به اختلالات عرضه در پی همهگیری کرونا و جنگ اوکراین عادت کرده، تاثیر کاهش ترافیک جدیدترین قربانی این اختلالات در آلمان است که بخش مواد شیمیایی این کشور را تحت تاثیر قرار داده است.
بخش مواد شیمیایی آلمان با فروش سالانه ۲۶۰ میلیارد یورو، سومین صنعت بزرگ این کشور پس از خودرو و مهندسی است و برای حدود یک سوم واردات خود از خارج از اروپا به آسیا متکی است.
مارتینا نایزونگر مدیرعامل شرکت «گچم» که مواد شیمایی را برای مشتریان بزرگ صنعتی مخلوط و در بطری قرار میدهد در این خصوص میگوید: «بخش تدارکات ما در حال حاضر سه برابر بیش از قبل برای به دست آوردن موارد مورد نیاز کار میکند و این هزینههای ما را هم افزایش داده و محصولات هم با تاخیر بیشتری آماده میشوند.»
در نتیجه این تاخیرها برای شرکتی که فروش سالانه آن حدود ۲ میلیون یورو است تولید قرصهای ماشین ظرفشویی و تمیزکنندههای دستشویی را کاهش داده است چرا که این شرکت نمیتواند به اندازه کافی سیترات تری سدیم و همچنین سولفامیک و اسید سیتریک دریافت کند.
نایزونگر با اشاره به اینکه شرکت در حال بررسی سیستم سه شیفت خود است افزود: «اثرات امواج ناشی از فشار حمل و نقل میتواند دستکم برای نیمه اول سال ۲۰۲۴ به عنوان یک مشکل باقی بماند.» او همچنین تاکید کرد که چنین مشکلاتی باعث نارضایتی و بحران در روابط ما با متشریان نیز میشود. نایزونگر همچنین گفت: «اگر به جای شش بار، سه بار کامیون دریافت کنیم، هر مشتری فقط بخشی از مقدار سفارش خود را دریافت میکند، اما در این صورت هر کسی حداقل چیزی دریافت میکند.»
سازنده بزرگتر مواد شیمیایی تخصصی به نام اوونیک یکی دیگر از شرکتهایی است که در اثر اختلال در مسیر دریایی دریای سرخ با مشکل رو به رو شده است. به گفته مسئولان این شرکت آلمانی کشتیها در این مدت مجبور شدهاند حتی در عرض چند روز سه بار تغییر مسیر بدهند تا مشکلی برای محمولههای آنها پیش نیاید. این شرکت میگوید که در تلاش است تا با سفارش دادن زودتر و تغییر به حمل و نقل هوایی، که به دلیل ممنوعیت حمل برخی مواد شیمیایی با هواپیما باید با یک توقف در مسیر صورت گیرد، تغییرات این تاخیرها و مشکلات دریایی را کاهش دهد.
وابستگی به آسیا
اداره صنعت آلمان VCI مدتهاست به وابستگی به واردات آسیایی اشاره کرده و از کاهش آن حمایت کرده اما میگوید تاخیر وارد شده در پی اختلالات در دریای سرخ هزینههای جدیدی را به صنایع این کشور وارد کرده است.
هنریک ماینکه، اقتصاددان ارشد VCI، در این رابطه میگوید: «این تاثیرات بهویژه در شرکتهای مواد شیمیایی ریز و تخصصی متوسط قابل توجه است. این شرکتها اغلب بخش قابل توجهی از مواد خام خود را از آسیا تامین میکنند و طبیعتا اختلال وارد شده در دریای سرخ برای آنها یک مشکل قابل توجه به شمار میرود.»
بحران حمل و نقل دریای سرخ در حالی رخ می دهد که اقتصاد آلمان به دلیل رکود اقتصادی و همچنین هزینههای بالای نیروی کار و انرژی تحت فشار است. بر اساس گزارشها بخش مواد شیمیایی اروپا، همراه با خودروها و خرده فروشی، آسیب پذیرترین بخشهایی هستند که از این اختلال آسیب میبیننند.
علاوه بر تاخیر در واردات، کارخانههای مواد شیمیایی به هزینههای سوخت بالاتر اشاره میکنند، زیرا تانکرهایی که مواد خام حیاتی را حمل میکنند حدود ۱۴ روز بیشتر طول میکشد تا وارد شوند و به افزایش هزینهها میانجامد؛ افزایشی که مشتریها هم مجبور خواهند بود بهایش را بپردازند.