تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرد که این سازمان با همکاری آمریکا در حال تدوین طرحی برای حکومت بر غزه پس از اتمام جنگ است.
به گزارش پایگاه خبری تجریش به نقل از اکوایران ؛ تشکیلات خودگردان فلسطین به همراه مقامات آمریکایی در حال بررسی طرحی جهت اداره غزه پس از پایان جنگ اسرائیل و حماس هستند. یکی از رهبران ارشد تشکیلات خودگردان اذعان کرده که هدف اسرائیل برای شکست کامل حماس غیرواقعی بوده و در عوض، این گروه شبهنظامی باید به ساختار جدید حکومتی آتی بپیوندد.
به نوشته بلومبرگ، محمد اشتیه، نخستوزیر تشکیلات خودگردان فلسطین در مصاحبه روز پنجشنبه خود با بلومبرگ گفت که از نظر او، نتیجه مطلوب جنگ این است که حماس به عضوی کوچک از سازمان آزادیبخش فلسطین تبدیل شده و به ایجاد کشور مستقل فلسطین که شامل کرانه باختری، غزه و بیتالمقدس شرقی باشد، کمک کند.
اشتیه، اقتصاددان ۶۵ساله که از سال ۲۰۱۹ مدیریت تشکیلات خودگردان فلسطین تحت ریاست محمود عباس را بر عهده دارد، گفت: «حماس قبل از ۷ اکتبر یک چیز است و بعد از آن چیز دیگری است. اگر آنها آماده باشند به توافق برسند و پلتفرم سیاسی سازمان آزادیبخش فلسطین را بپذیرید، آنگاه فضایی برای گفتگو وجود خواهد داشت. فلسطینیها نباید تفرقه داشته باشند».
با این حال، این پیشنهاد با آنچه اسرائیل برای آینده نوار ساحلی غزه در سر دارد، در تضاد است.
اسرائیل میگوید تا زمانی که حماس ریشهکن نشود، کارزار خود را متوقف نخواهد کرد. تلآویو صراحتاً اعلام کرده که هیچ گروهی در غزه نباید بتواند اسرائیل را تهدید کند. بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل نیز گفته که پس از پایان جنگ غزه، کنترل امنیتی این منطقه تا مدت نامعلومی در دست اسرائیل خواهد ماند.
این مقام فلسطینی گفت که مقامات آمریکایی در اوایل این هفته با اشتیه دیدار کرده تا درباره برنامه فردای جنگ غزه گفتگو کنند. هر دو طرف توافق کردند که اسرائیل نباید غزه را دوباره اشغال کرده، زمینهای آن را برای ایجاد منطقه حائل کاهش دهد یا فلسطینیها را بیرون کند.
اشتیه گفت: «ما با طرح نظامی اسرائیل موافق نیستیم. مردم ما آنجا هستند. ما باید مکانیزمی را ایجاد کنیم؛ چیزی که با جامعه بینالمللی در حال کار روی آن هستیم».
اشتیه در آخر هفته به قطر پرواز خواهد کرد تا از دوحه بخواهد حمایت مالی قابل توجه خود از حماس را به تشکیلات خودگردان فلسطین تغییر دهد.
ایده پیوستن حماس به حکومت جدید فلسطینی، خوشبینانه به نظر میرسد. حماس پس از جنگ داخلی سال ۲۰۰۷، تشکیلات خودگردان را از غزه بیرون راند و چهار توافق بعدی بین طرفین نیز اجرایی نشد.
اشتیه در پاسخ به این سؤال که چرا اسرائیل نمیتواند حماس را از بین ببرد، گفت: «حماس در لبنان نیز حضور دارد. همه میدانند که رهبری حماس در قطر است و آنها در کرانه باختری نیز مستقرند».
همچنین گرانت شاپس، وزیر دفاع انگلیس به نشریه تایمز گفت که پرسنل نظامی بریتانیا به تشکیلات خودگردان فلسطین کمک میکنند تا برای کنترل نوار غزه آماده شود.
او گفت که تیم پشتیبانی بریتانیا که با پرسنل آمریکایی و کانادایی کار میکند، بیش از یک دهه است که در رامالله بوده و با عناصر سرویسهای امنیتی فلسطین همکاری دارند.
شاپس در روز پنجشنبه با تیم پشتیبانی بریتانیا و سرلشکر زیاد حب الری، وزیر کشور خودگردان فلسطین در رامالله ملاقات کرد و گفت که برای کمک به تشکیلات خودگردان در هر گونه انتقال قدرت در غزه، حضور بریتانیا میتواند افزایش یابد.
او خاطرنشان کرد: «در نهایت، باور دارم که راه حل اداره غزه احتمالاً نزد تشکیلات خودگردان فلسطینی بوده که برای رسیدن به سطح حکمرانی مناسب، به کمک و حمایت بینالمللی زیادی نیاز دارد. اما هنوز به آن سطح نرسیده است».
شاپس افزود: «ما باید از این بحران وحشتناک برای بهبود امنیت اسرائیلیها و زندگی و معیشت فلسطینیها استفاده کنیم. معتقدم که میتوان با گرد هم آوردن ائتلافی بینالمللی که توسط کشورهای عربی رهبری میشود، برای بازسازی غزه و همچنین اداره آن کاری انجام داد».
او در پایان گفت: «یکی از دلایلی که ما برای گفتگو با تشکیلات خودگردان فلسطین به رامالله میرویم، درک ظرفیت و توانایی آنهاست. یکی از کارهایی که ما انجام خواهیم داد، گفتگو با تیم پشتیبانی بریتانیاست که به همراه آمریکاییها به ایجاد این ظرفیتها کمک میکنند».