مروری بر همدلی و کمک به نیازمندان در زندگی حضرت زهرا (س)

حضرت زهرا (س) الگوی برجسته‌ای از همدلی و کمک به نیازمندان بودند.

 

مروری بر همدلی و کمک به نیازمندان در زندگی حضرت زهرا (س)

 

ایشان در زندگی خود بارها از مال و موقعیت خود برای رفع فقر و گرفتاری دیگران استفاده کردند. ایشان با این رفتارهای خود، نشان دادند که چگونه می‌توانیم از خود بگذریم و به دیگران احسان کنیم، همیشه به فقرا و مساکین احترام می‌گذاشتند و از آنها حمایت می‌کردند، هرگز از کمبودهای خود شکایت نمی‌کردند و هر چه داشتند با دیگران تقسیم می‌کردند.

 

به گزارش پایگاه خبری تجریش به نقل از ایرنا؛ حضرت زهرا (س) الگوی برجسته‌ای از همدلی و کمک به نیازمندان بودند. ایشان در زندگی خود بارها از مال و موقعیت خود برای رفع فقر و گرفتاری دیگران استفاده کردند. ایشان با این رفتارهای خود، نشان دادند که چگونه می‌توانیم از خود بگذریم و به دیگران احسان کنیم، همیشه به فقرا و مساکین احترام می‌گذاشتند و از آنها حمایت می‌کردند، هرگز از کمبودهای خود شکایت نمی‌کردند و هر چه داشتند با دیگران تقسیم می‌کردند.

 

کمک‌های مخفیانه

یکی از صفات و ویژگی‌های بارز حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها  کمک‌های مخفیانه به نیازمندان بود، برای مثال در یکی از روایات مورد اعتماد اسلامی، ایشان به دور از هر چشم‌داشت عمومی، هر روز بعد از طلوع آفتاب، غذا و کمک‌های مختلف را به نیازمندان می‌رساندند. این کارها به صورت بی‌صدا و بدون اینکه دیگران از آن‌ها مطلع شوند، صورت می‌گرفت. ایشان با انجام کمک به نیازمندان به صورتی محرمانه، اهمیت احترام به حقوق دیگران و پاکدامنی را نشان می‌دهد. این عمل نشان از اهمیت او به تعالی اخلاقی و انسانی افراد است.

 

کمک‌های مخفیانه

 

مثال‌هایی از نیکوکاری حضرت زهرا (س)

حضرت زهرا (س)  الگوی برجسته‌ای از همدلی و کمک به نیازمندان بودند. ایشان در زندگی خود بارها از مال و موقعیت خود برای رفع فقر و گرفتاری دیگران استفاده کردند.

 

بعضی از مواردی که حضرت زهرا (س) در زندگی خود به نیکوکاری و کمک به نیازمندان پرداختند، عبارتند از: ایشان لباس و پوشاک خود را به زنان فقیر و محروم اهدا می‌کردند. حضرت زهرا (س) حتی در روز عروسی خود، لباس عروسی نو خود را به یک زن فقیر داد و خود لباسی قدیمی پوشید.

 

در شب‌های قدر، حضرت زهرا (س) ابتدا برای مؤمنان و مسلمانان دعا می‌کردند و وقتی از دلیل این کار پرسیده شد، گفتند: «اول همسایه، بعد خانه»

 

در روز عید قربان، حضرت زهرا (س) یک گوسفند را قربانی کردند و قصد داشتند از گوشت آن برای خودشان و فرزندانشان استفاده کنند؛ اما در هر بار که گوشت را برای پختن آماده می‌کردند، یک فقیر، یک یتیم و یک اسیر مسلمان می‌آمدند و از ایشان درخواست می‌کردند. آن حضرت هر بار یک قسمت از گوشت را به آنها می‌دادند تا آخر هیچ گوشتی برای خودشان باقی نماند.

 

ایشان در سه شب قدر، غذای افطار خود را به فقیر و یتیم و اسیر اهدا کردند و خودشان فقط با آب افطار می‌کردند. این کار، ایشان را به درجه‌ای بلند رساند که خداوند متعال در قرآن کریم از او و خانواده‌اش به عنوان اهل کساء و اهل میزان تعریف کرد و آیه تطهیر را برای آنها نازل کرد.

 

حضرت زهرا (س) به فکر مریض‌ها بودند و به ملاقات مریضان و زخمی‌ها می‌رفتند و به آن‌ها طعام و آب می‌دادند، ایشان حتی در روز  شهادت خود، غذایی را که برای خود آماده کرده بود، به یک زن مریض که در خانه‌اش آمده بود، دادند.

 

اینها بخشی از نمونه‌های نیکوکاری و کمک به نیازمندان از حضرت زهرا (س) هستند که نشان می‌دهد چقدر ایشان با مردم مهربان و سخاوتمند بود و با آن‌ها همدلی می‌کرد. ایشان با ساده‌زیستی، عبادت و تقوا، علم و دانش، شجاعت و مبارزه، صبر و استقامت و سخاوت و بخشش، زندگی پر معنا و پر برکتی داشت.

 

مثال‌هایی از نیکوکاری حضرت زهرا (س)

 

همه چیز برای رضای خدا

 

بعضی از دلایلی که باعث می‌شود حضرت زهرا (س) این کارها را انجام دهند عبارتند از:

- ایمان قوی به خداوند و رسول اکرم (ص): حضرت زهرا (س) با تربیت اسلامی و پیروی از دستورات پیامبر اسلام، ایمان عمیقی به خداوند و رسالت او داشتند. ایشان می‌دانستند که خداوند همه چیز را می‌بیند و می‌داند. ایشان می‌دانستند که خداوند از کسانی که به نیازمندان کمک می‌کنند راضی است و ثواب بزرگی برای آنها دارد. ایشان می‌دانستند که خداوند از کسانی که از خود بگذرند و از خودخواهی پرهیز کنند خوشنود است و مغفرت بزرگی برای آنها دارد. ایشان با ایمان خود، از خداوند اطاعت می‌کردند و از رسول اکرم الگو می‌گرفتند.

 

- محبت و مهربانی به همه مخلوقات: حضرت زهرا (س) با دلسوزی و مهربانی به همه مخلوقات نگاه می‌کردند و از آنها دوستی می‌خواستند. ایشان به همه انسان‌ها، حیوانات و گیاهان عشق می‌ورزیدند و از آنها مراقبت می‌کردند. ایشان به هیچ کس ظلم نمی‌کردند و از هیچ کس بدی نمی‌پذیرفتند. ایشان با محبت خود، قلب‌های مردم را به خود جلب می‌کردند و از آنها احترام می‌گرفتند.

 

- شجاعت و قدرت روحی: حضرت زهرا (س) با شجاعت و قدرت روحی بر مشکلات و گرفتاری‌های زندگی غلبه می‌کردند و از آنها نمی‌ترسیدند. به گزارش وب گاه تبیان، ایشان با اعتماد به خداوند و توکل بر او، هر چه را که در راه حق و عدالت لازم می‌دانستند انجام می‌دادند و به هیچ کس و هیچ چیز وابسته نبودند. ایشان با شجاعت خود، دشمنان را شکست می‌دادند و دوستان را تشویق می‌کردند. 

@tajrishonline

ما را دنبال کنید