روز جهانی ایدز؛ برنامه سازمان ملل برای غلبه بر HIV تا ۲۰۳۰

نخستین روز از آخرین ماه سال میلادی (دسامبر) از سال ۱۹۸۸ تا کنون با عنوان روز جهانی آگاه‌سازی درباره بیماری ایدز نامگذاری شده است.

 

روز جهانی ایدز؛ برنامه سازمان ملل برای غلبه بر HIV تا ۲۰۳۰

 

به گزارش پایگاه خبری تجریش به نقل از ایسنا؛ یکی از اهداف روز جهانی ایدز، تلاش برای دستیابی به درمان به‌موقع، مقرون به صرفه و بدون تبعیض و دسترسی به مراقبت‌های پزشکی برای همه بیماران در سراسر جهان است.

 

بنابر اعلام دفتر اطلاع‌رسانی سازمان جهانی بهداشت (WHO)، امسال (۲۰۲۳) نیز در روز جهانی ایدز این سازمان بر سهم ارزشمند جوامع در پیشبرد اهداف و پاسخگویی به این بیماری تاکید می‌کند و آن را به رسمیت می‌شناسد. این سازمان امید می‌دهد که جهان می‌تواند به واسطه پیشروی و مدیریتِ جوامع، به ایدز پایان دهد.

 

به همین دلیل است که شعار روز جهانی ایدز امسال تحت عنوان «بگذاریم جوامع کار را پیش‌ ببرند»، تعیین شده است و البته بسیار بیشتر از تجلیل از دستاوردهای جامعه‌های مدنی، این شعار فراخوانی برای اقدام در مسیر توانمندسازی و حمایت از جوامع در نقش‌های مدیریتی و هدایت‌کننده آنها برای مقابله با این بیماری است.

 

برنامه‌های آگاه‌سازی درباره ایدز در اندونزی

برنامه‌های آگاه‌سازی درباره ایدز در اندونزی

 

همچنین یکی دیگر از اهداف تعیین این مناسبت جهانی، جلب توجه همگان به مبتلایانی است که علاوه بر بیماری، با مشکلات و دشواری‌های روانی و اجتماعی نیز دست به گریبان‌ هستند.

 

اچ‌آی‌وی امروزه به طور کلی قابل درمان است و داروهای بسیار موثری برای جلوگیری از تکثیر ویروس در بدن وجود دارد و اگر مراحل تشخیص و درمان به موقع انجام شوند، افراد اچ‌آی‌وی مثبت در واقع سالم می‌مانند و به ایدز مبتلا نمی‌شوند و اچ‌آی‌وی نیز در طول درمان ‌آنها، قابل انتقال نخواهد بود.

 

بر اساس اعلام برنامه مشترک ملل متحد در زمینه ایدز (UNAIDS) از آخرین به‌روزرسانی آماری در سال ۲۰۲۲ میلادی ۳۹ میلیون مبتلا به اچ‌آی‌وی در سراسر جهان وجود داشته است.

 

در یک نظرسنجی آنلاین در بین افراد مبتلا به این بیماری، ۹۰ درصد از افراد مورد بررسی گفته‌اند که به خوبی با آن کنار آمده‌اند. سه چهارم از افراد مورد بررسی نیز این احساس را داشتند که سلامتی‌شان آسیبی ندیده یا صرفا کمی مختل شده است.

 

با این حال در این نظرسنجی، ۹۵ درصد از مبتلایان دست‌کم یک مورد تجربه تبعیض‌آمیز به واسطه ابتلا به اچ‌آی‌وی را طی ۱۲ ماه گذشته گزارش کردند. ۵۲ درصد از افراد نیز گفتند که زندگی‌شان تحت تاثیر پیش‌داوری‌ قرار گرفته است.

 

بنابر آمار جهانی، ۵۲ درصد از مبتلایان به ایدز می‌گویند که زندگی‌شان تحت تاثیر پیش‌داوری‌ قرار گرفته است

 

بنابر آمار جهانی، ۵۲ درصد از مبتلایان به ایدز می‌گویند که زندگی‌شان تحت تاثیر پیش‌داوری‌ قرار گرفته است

بنابر گزارش دویچه‌وله، واقعیت این است که هنوز هم تبعیض، طرد شدن و هراس از تماس برای مبتلایان به اچ‌آی‌وی عموما در همه زمینه‌های زندگی رخ می‌دهد.

 

برنامه سازمان ملل برای غلبه بر ایدز تا ۲۰۳۰

براساس ارزیابی سازمان ملل متحد، جهان هنوز هم می‌تواند تا سال ۲۰۳۰ بر ایدز که یک بیماری خطرناک نقص ایمنی است غلبه کند.

«موینی بیانیما»، مدیر اجرایی برنامه ملل متحد در مورد ایدز اخیرا در این باره گفته است که برای رسیدن به این هدف باید گروه‌های جامعه مدنی، امدادگران، افراد تحت‌تاثیرقرار گرفته و افراد آلوده از سوی دولت‌ها و تامین‌کنندگان مالی در مسیر مبارزه با اچ‌آی‌وی حمایت کامل به دست آورند.

 

وی با معرفی گزارش سالانه برنامه ملل متحد در زمینه ایدز گفت که جوامع در سراسر جهان آمادگی و تمایل خود برای به عهده گرفتن نقش پیشگام در این مبارزه را نشان داده اند و در صورتی که امکانات و منابع مناسب در اختیار داشته باشند در چنین وضعیتی نیز قرار دارند.

 

داده‌های این گزارش نشان می‌دهد که چگونه گروه‌های جامعه مدنی به عنوان نیروهای محرک در بهبود مراقبت‌های طبی عمل می‌کنند و کمپین‌های اجتماعی نهادهای مدنی نیز زمینه دسترسی میلیون‌ها نفر به داروهای عمومی اچ‌آی‌وی را فراهم ساخته است.

 

رنامه سازمان ملل برای غلبه بر HIV

 

در این گزارش همچنین آمده است که هزینه‌های درمانی در بسیاری از کشورهای به شدت متاثر شده از اچ‌آی‌وی در مقایسه با سال ۱۹۹۵ از سالانه ۲۵ هزار دلار برای هر فرد به کمتر از ۷۰ دلار کاهش یافته است. بر اساس اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد قرار است تا سال ۲۰۳۰ بر ایدز غلبه شود.

 

بنابر این گزارش، تقریبا ۶۳۰ هزار فرد مبتلا در جهان در سال گذشته میلادی به دلیل بیماری‌های مرتبط با ایدز جان خود را از دست دادند. علاوه بر این در سال گذشته نزدیک به ۳۰ میلیون نفر با داروهای ضد ویروس درمان شده اند که عمر افراد مبتلا به ایدز را طولانی‌تر می‌کند. 

انتهای پیام

@tajrishonline

ما را دنبال کنید