آشنایی با «دیلمان»، جدیدترین ناوشکن نیروی دریایی ارتش

جدیدترین و پیشرفته‌ترین ناوشکن نیروی دریایی ارتش که امروز به صورت رسمی به ناوگان این نیرو در دریای خزر پیوست، امکان کشف و رهگیری بیش از ۱۰۰ هدف سطحی و هوایی را دارد.

 

آشنایی با «دیلمان»، جدیدترین ناوشکن نیروی دریایی ارتش

 

به گزارش پایگاه خبری تجریش به نقل از ایسنا؛ ناوشکن «دیلمان» امروز در یک مراسم رسمی به ناوگان شمال نیروی دریایی الحاق شد. این مراسم با حضور سردار سرلشکر محمد باقری رییس ستاد کل نیروهای مسلح، امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش، امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش و دیگر مقامات لشکری و کشوی به ناوگان شمال و منطقه چهارم نیروی دریایی ارتش در بندرانزلی برگزار شد.

 

سرلشکر باقری رئیس ستادکل نیروهای مسلح کشورمان در این مراسم اظهار کرد:

«دریای خزر دریای صلح و دوستی است و ما با همسایگان  و کشورهای ساحلی دریایی خزر روابط دوستانه، همه‌جانبه و نظامی داریم و از این مراسم پیام صلح و دوستی را به این کشورها و نیروهای مسلح آنها اعلام می‌داریم. این ناوشکن و سایر توانمدی های نیروی دریایی در شمال کشور در خدمات آرامش، تامین امنیت ناوگان‌های تجاری، مقابله با تروریست‌ها و حوادث احتمالی آینده سازماندهی شده است .»

 

ناوشکن دیلمان

ناوشکن دیلمان

 

دیلمان مدل جدید کلاس موج است. ناوشکن جماران، دماوند، سهند و دنا مدل‌های قبلی کلاس موج هستند و دیلمان جدیدترین و پیشرفته‌ترین مدل این کلاس محسوب می‌شود. امیر دریادار شهرام ایرانی پیش از این درباره توانمندی و کاربرد ناوشکن دیلمان، گفت:«دریای خزر به عنوان دریای صلح و دوستی شناخته شده است و آنچه که امروز به عنوان ناوشکن دیلمان قرار است در دریای شمال الحاق شود، دو محور اصلی دارد.

محور اول بحث تامین امنیت کشتیرانی در بعد ایمنی شناورها است چون دریای خزر شرایط خاص خودش را دارد و برای همین باید شناوری مناسب با محیط دریای خزر وجود داشته باشد که بتواند همیشه برای کمک‌رسانی در صحنه حضور داشته باشد.

از سویی چون تمامی مراکز آموزشی نیروی دریایی در شمال کشور هستند، باید یک شناور برای ارتقای مهارت دانشجویان در دریای خزر حضور می‌یافت. ناوشکن دیلمان آخرین مدل کلاس جماران است اما تجهیزات آن بروز رسانی شده که متناسب با تجربیات ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش است و به عنوان یک شناور قدرتمند در حوزه های کشف، شناسایی و رهگیری و امداد و نجات توانمندی بالایی دارد.»

 

امیر ایرانی: دیلمان یک شناور قدرتمند برای کشف، شناسایی، رهگیری و امداد است

امیر ایرانی: دیلمان یک شناور قدرتمند برای کشف، شناسایی، رهگیری و امداد است

 

دیلمان ۹۵ متر طول، ۱۱متر عرض و بیش از ۱۴۰۰تن وزن داشته و می‌تواند با چهار موتور خود با سرعت  ۳۰گره دریایی(۵۵ کیلومتر در ساعت) دریانوردی کند. این شناور قابلیت‌های پدافندی، آفندی و رهگیری همزمان اهداف هوایی، سطحی و زیرسطحی دارد و مجهز به سامانه جامع مدیریت نبرد و جنگ الکترونیک است. دیلمان قابلیت ردیابی جنگنده‌ها و موشک‌های کروز را داراست. باند پرواز بالگرد دریایی AB در این ناوشکن وجود دارد.

 

سامانه منحرف‌کننده موشک‌ها، سامانه موشکی پدافند پیشرفته هوایی و رادار چهار وجهی از دیگر ویژگی‌های دیلمان است. این رادار می‌تواند اهدافی مثل شناور، هواپیما، بالگرد، پهپاد و موشک کروز را کشف و تعقیب کند.

دیلمان، توان کشف و رهگیری بیش از ۱۰۰ هدف سطحی و هوایی را دارد. این ناوشکن مجهز به موشک‌های کروز برد متوسط و برد بلند، انواع توپ‌های دفاعی و سامانه دفاع نقطه‌ای است و همچنین اژدر  روی این ناوشکن نصب شده است. دیلمان مجهز به موشک قادر و قدیر است.

 

دیلمان، توان کشف و رهگیری بیش از ۱۰۰ هدف سطحی و هوایی را دارد

دیلمان، توان کشف و رهگیری بیش از ۱۰۰ هدف سطحی و هوایی را دارد

 

امیر دریادار حبیب‌الله سیاری درباره امکانات و تجهیزات دیلمان به ایسنا گفت:

«روز سی ام بهمن سال ۸۸ که ناوشکن جماران توسط رهبر انقلاب الحاق شد، ایشان فرمودند نمونه‌های بعدی ناوشکن‌ها باید از جماران برتر باشد. مفهوم این حرف این است که ناوشکن جدید باید از نظر سامانه سلاح و سایر تجهیزات بهتر از نسل قبلی باشد.

دیلمان که یکی از محصولات پروژه موج است باید از نظر فناوری پیشرفته تر از نمونه های قبلی باشد یعنی دیلمان باید از سهند، دماوند و جماران بهتر باشد. ما باید از فناوری نوین و بروز استفاده کنیم تا توانمندی ناوشکن خود در نبرد سطحی، هوایی و زیردریایی را ارتقا دهیم و ناوشکن دیلمان از این نظر، تجهیزات به روز و متناسب با فناوری روز دارد.»

 

امیر سیاری: دیلمان تجهیزات به روز و متناسب با فناوری روز دارد

امیر سیاری: دیلمان تجهیزات به روز و متناسب با فناوری روز دارد

 

وی همچنین درباره اهمیت به کارگیری دیلمان در دریای خزر، گفت:

«ما باید دریای خزر توانمندی داشته باشیم زیرا در هر جا ما توانمندی داشته باشیم، منافع ملی خود را می‌توانیم حفظ کنیم. ما به اندازه کافی تجهیزات دریایی در جنوب داریم و نیاز است در دریای خزر هم ناوشکن و انواع تجهیزات داشته باشیم تا اقتدارمان را نشان دهیم و اگر اتفاقی افتاد، از منافع خود حفاظت کنیم.

نمی‌توانیم بگوییم چون در یک مرز امنیت وجود دارد پس به نیروی نظامی نیازی نیست. نمی‌شود روی آینده حساب باز کرد و اگر پیش بینی خوبی از آینده نداشته باشیم، غافلگیر می‌شویم. ما باید آمادگی نظامی خود را در همه مرزهای زمینی، دریایی و هوایی حفظ کنیم.»

انتهای پیام

@tajrishonline

ما را دنبال کنید