تکلیف حیوانات باغ وحش صفادشت چیست؟

برنامه بلندمدت و کلان ما این است که باغ وحش‌ها و مراکز نگهداری را چندان توسعه ندهیم و گونه‌های باغ‌ وحش‌هایی که امکانات ندارند، به مراکز مناسب‌تری منتقل شوند.

 

تکلیف حیوانات باغ وحش صفادشت

 

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط‌ زیست با تاکید بر اینکه تعیین تکلیف گونه‌هایی که در این مرکز نگهداری می‌شوند بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست است، اظهار کرد: برنامه بلندمدت و کلان ما این است که باغ وحش‌ها و مراکز نگهداری را چندان توسعه ندهیم و گونه‌های باغ‌ وحش‌هایی که امکانات ندارند، به مراکز مناسب‌تری منتقل شوند.

به گزارش پایگاه خبری تجریش به نقل از ایسنا؛  مرکز نگهداری از حیات وحش صفادشت در ۵۰ کیلومتری شهر تهران قرار دارد. در این مرکز حیوانات مختلفی نگهداری می‌شوند، به طوری‌که حتی اولین زرافه آفریقایی که نوعی از گونه‌های کمیاب است نیز در این باغ وحش نگهداری می‌شد اما گونه‌های مختلفی در این مرکز نگهداری تلف شدند. از جمله این گونه‌های تلف شده می‌توان به یکی از سه زرافه‌ای که با تبلیغات بسیار از آفریقا وارد کرده بودند، سه قلاده ببری که قرار بود تا به باغ وحش بابلسر فروخته شوند و دو راس از سه راس گورخر وارد شده به کشور اشاره کرد.

۱۸ اسفندماه ۱۴۰۱ بود که مهناز مدیریان - رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ملارد - از ممنوعیت ورود بازدید کنندگان به مرکز نگهداری حیات وحش صفادشت تا اطلاع بعدی خبر داد که با توجه به عدم رعایت ضوابط زیست محیطی در مرکز نگهداری حیات وحش صفادشت و مغایرت محل‌های نگهداری گونه‌ها با استانداردها و دستورالعمل‌های سازمان حفاظت محیط زیست

همچنین عدم اقدام موثر توسط مسئولان مربوطه برای رفع نواقص محل‌های نگهداری گونه‌های حیات وحش و از طرفی تلف شدن تعدادی از گونه‌ها در این مرکز و جریحه‌دار شدن افکار عمومی، مطابق دستور مراجع قضایی شهرستان، ورود بازدید کنندگان به مرکز نگهداری حیات وحش صفادشت تا اطلاع ثانوی ممنوع شد. همچنین قرار شد که تا زمان رفع نواقص و اصلاح محل‌های نگهداری مطابق با استانداردها و دستورالعمل های ابلاغی سازمان حفاظت محیط زیست، پیگیری‌های لازم توسط این اداره صورت پذیرد.

به گفته محمد کرمی - رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش استان تهران - دوران محکومیت و عدم فعالیت مرکز نگهداری از حیات وحش صفادشت چندان طولانی نبود و از اوایل سال جاری دوباره فعالیت خود را آغاز کرد.

این مرکز در حالی فعالیت خود را ادامه داد که چندی پیش حکم تخلیه آن رسانه‌ای شد. حال این پرسش مطرح می‌شود که گونه‌های نگهداری شده در آن چه سرنوشتی پیدا خواهند کرد؟

بیشتر بخوانید:

آخرین وضعیت باغ وحش «صفادشت»

حسن اکبری در گفت و گو با ایسنا در این باره اظهار کرد: حیواناتی که در این مرکز نگهداری می‌شوند، به حال خود رها نمی‌شوند و منتقل خواهند شد. اتفاق رخ داده بین شهرداری و مدیریت این مرکز در فضای مجازی منتشر شده است و هریک از این فضا علیه یکدیگر استفاده کرده‌اند این در حالیست که مدیریت باغ وحش و تعیین تکلیف حیوانات آن با هماهنگی سازمان حفاظت محیط زیست انجام می‌شود بنابراین به هیچ وجه جای نگرانی وجود ندارد.

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط‌ زیست ادامه داد: بر اساس برنامه کلان و بلندمدت، توسعه باغ‌ وحش‌ها و صدور مجوزهای جدید برای آن‌ها محدود و این تصمیم از حدود دو سال پیش عملیاتی شده است. تلاش می‌کنیم باغ‌ وحش‌هایی که امکانات محدودی دارند به‌شکلی مدیریت شوند که گونه‌های آن‌ها به مراکز مناسب‌تر منتقل شوند و باغ وحش‌های دارای استانداردهای لازم که هم از عهده هزینه‌های خود بر می‌آیند و هم می‌توانند نیازهای حیوانات را برآورده کنند، به فعالیت خود ادامه دهند.

اکبری در پایان اظهارکرد: هرچه به تعداد باغ وحش‌ها و این مراکز افزوده شود، شاهد اتفاقات ناراحت‌کننده بیشتری در آن‌ها خواهیم بود. برخی باغ‌ وحش‌ها به علت استیجاری بودن، ورشکستگی و یا کمبود امکانات، توانایی نگهداری مطلوب از حیوانات را ندارند بنابراین این وضعیت ممکن است به بروز حوادث ناگواری برای گونه‌ها منجر شود. 

انتهای پیام

@tajrishonline

ما را دنبال کنید