عیب هرکس که کنی، هم به تو می‌گردد باز

همواره کسانی در ادوار مختلف بوده‌اند که آیینه خود را گم کرده‌ و از یاد برده‌اند که آن کس که به عیب خلق پرداخته است ، زانست که عیب خویش نشناخته است 

همواره کسانی در ادوار مختلف بوده‌اند که آیینه خود را گم کرده‌ و از یاد برده‌اند که آن کس که به عیب خلق پرداخته است ، زانست که عیب خویش نشناخته است.

به گزارش پایگاه خبری تجریش به نقل از ایسنا؛ در چند روز اخیر انتشار بیانیه پایانی کنگره ششم حزب اعتدال و توسعه واکنش‌هایی را به دنبال داشته است. این حزب به عنوان یکی از حزب‌های سیاسی ایران در سال ۱۳۸۹ تأسیس شد. توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور و ارائه راهکارهای عملی برای حل مشکلات ایران از اهداف تشکیل این حزب عنوان شده بود.

در این بیانیه نویسندگان با ابراز نگرانی از آینده و سرنوشت کشور و مردم، عملکرد دولت سیزدهم در عمر بیش از دو ساله خود را نقد کرده و نوشته اند که نه وعده‌های پر طمطراق حل شده و نه مشکل تحریم‌های فلج کننده و آثار و تبعات آن بر اقتصاد ، فرهنگ و اخلاق جامعه سایه افکنده است.

این در حالی که حزب اعتدال و توسعه با هدف حل مشکلات اجتماعی و اقتصادی تشکیل شد، اما در عمل نتوانست به این هدف دست یابد. برای مثال، نرخ بیکاری و فقر در کشور در زمان تحویل دولت در پایان هشت ساله دوم همچنان بالا بود و حزب به عنوان یکی از اصلی‌ترین حامیان رئیس دولت‌های دهم و یازدهم نتوانسته بود به طور موثری در حل این مشکلات موثر باشد.

کل افتخار دولت دوازدهم به سال ۹۵ برمیگردد. سال اول برجام این رشد ۱۲.۵ درصدی، بدون نفتش ۳ درصد بود و فنر تورم را با تزریق (آتش زدن) ۱۸ میلیارد دلار ارز کشور و نگهداشتن قیمت دلار  در شرایط انتخابات ۹۶، فشرده کردند.

حزب اعتدال و توسعه در بیانیه خود با بها دادن صوری به زنان و جوانان و طرح شعار به رسمیت شناختن تفاوت سلیقه‌ها در آستانه انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی سعی در احیای وضعیت سیاسی خود در جامعه و افکار عمومی دارد

و با سیاه‌نمایی نسبت به شرایط برگزاری انتخابات مجلس یازدهم سعی دارد تا ضعف و ناتوانایی در جذب حمایت و رای مردم نسبت به معدود کاندیداهای تایید صلاحیت شده خود در این انتخابات را پنهان کند.

این حزب که همواره سعی داشته به عنوان یک حزب دموکراتیک شناخته شود، اما در انتخابات‌ها نتوانسته به طور موثری رای مردم را جذب کند. این مسئله نشان می‌دهد که مشی به کار رفته از سوی آنان با انتظارات مردم همخوانی نداشته و برای جذب حمایت مردم به دنبال راهکارهای موثری نبوده است.

صادر کنندگان این بیانیه مدعیانه نوشته‌اند که دولت وظیفه دارد از طریق نهادهای مسئول مقابله با فساد را در رأس اولویت‌های خود قرار داده و با ایجاد ساختارهای مناسب برای ارتقاء شفافیت در همه نهادها و نظارت موثر و کارآمد این مهم را به سرانجام رساند.

این در حالی است که در تاریخچه عملکرد این حزب عدم شفافیت در برنامه‌ها و راهکارها موج می‌زده است. حزب اعتدال و توسعه با هدف توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور تشکیل شد، اما برنامه‌ها و راهکارهای این حزب به طور کامل شفاف نشده است و مردم که به طور کامل با برنامه‌های این حزب آشنا نشدند، پس از دولت دوازدهم و در انتخابات دولت سیزدهم به کاندیداهای این حزب اعتماد و همراهی نکردند.

اعضای این حزب ، شاکله اصلی دولت روحانی را تشکیل میدهند و از این جهت باید پاسخگوی عملکرد آن دولت باشند، شاید لیستی از ضعف‌های دولت گذشته بتواند پاسخی به اداعاهای مطرح شده از سوی حزبی باشد

که با سودای کسب صندلی های سبز مجلس دوازدهم تمام همت خود را بر سیاه‌نمایی و نقدغیر منطقی دولت حاضر گذاشته است و اگر آن‌چه بیان شده را به ناحق میدانند برای هر یک از 10 بند زیر حداقل یک مصداق عینی جهت ارائه به افکار عمومی بیاورند.

  1.  عدم توانایی در حل مشکلات اقتصادی کشور، افزایش نرخ تورم و رکود اقتصادی.
  2.  عدم جذب حمایت و رای مردم در انتخابات، باعث شدن شکست در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری.
  3.  عدم شفافیت در برنامه‌ها و راهکارهای حزب، باعث عدم اعتماد مردم به حزب و برنامه‌های آن شده است.
  4. نتوانستن در پیشگیری از فساد و فروپاشی اقتصادی، باعث شده است که فساد در سطوح مختلف دولتی و خصوصی گسترش یابد.
  5. نتوانستن در مقابله با تحریم‌های بین‌المللی و روابط بین‌المللی نامناسب، باعث شده است که روابط بین المللی کشور تضعیف شود و تحریم‌ها بر اقتصاد کشور تاثیرات منفی بگذارند.
  6.  نتوانستن در تضمین حقوق شهروندی و آزادی بیان، باعث شده است که حقوق شهروندی و آزادی بیان در کشور به خطر بیافتد.
  7.  نتوانستن در حمایت از حقوق زنان و کودکان، باعث شده است که حقوق زنان و کودکان در کشور نادیده گرفته شود.
  8.  نتوانستن در پیشبرد حقوق کارگران و بهبود شرایط کاری، باعث شده است که شرایط کاری در کشور نامناسب باشد و حقوق کارگران به‌طور کامل رعایت نشود.
  9.  نتوانستن در حفظ محیط زیست و پیشگیری از آلودگی هوا و آب، باعث شده است که محیط زیست در کشور تخریب شود و آلودگی هوا و آب افزایش یابد.
  10.  نتوانستن در حفظ امنیت و پایداری کشور، باعث شده است که امنیت در کشور به خطر بیافتد و پایداری کشور تضعیف شود.

به طور کلی، نقد حزب اعتدال و توسعه در ایران نشان می‌دهد که این حزب در عمل نتوانسته است به طور کامل با انتظارات مردم همخوانی داشته باشد و برای حل مشکلات اجتماعی و اقتصادی کشور به راهکارهای موثری دست یابد.

برای رسیدن به اهداف خود، حزب اعتدال و توسعه باید به دنبال راهکارهای شفاف و موثر باشد که به طور کامل با انتظارات مردم همخوانی داشته باشد و این راه پاسخگویی به ضعف‌هایی است که به آن اشاره شد نه لاپوشانی ضعف‌های هم‌کیشان خود و فرافکنی در مورد عملکرد کسانی که هنوز در ابتدای راه خدمت به مردم هستند.
انتهای پیام

@tajrishonline

ما را دنبال کنید