اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای استان اردبیل در سطح ۳۶۰ هزار هکتار در سال زراعی جاری هدفگذاری شده است.
به گزارش پایگاه خبری تجریش به نقل از خبرگزاری فارس؛ به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در جمع خبرنگاران اعزامی به این استان ضمن بیان این مطلب اعلام کرد: برای اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، ضمن همکاری ستاد اجرایی فرمان امام (ره) با سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل به عنوان مجری طرح، ۵۰ کارشناس زبده در بخش زراعت و ۱۳۰ کارشناس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی به کار گرفته شدهاند.
نوبخت اژدری با اشاره به آغاز کشت پاییزه در استان اردبیل گفت: کاشت ۷۵۰۰ هکتار کلزا در کشت پاییزه ۱۴۰۳-۱۴۰۲ به استان اردبیل ابلاغ شده است.
وی افزود: ما برای مقابله با خشکسالی و استفاده از آب سبز، سطح کشت پاییزه را امسال به ۶۰ درصد و کشت بهاره را به ۴۰ درصد رساندهایم.
اژدری ادامه داد: کشت پاییزه سال زراعی جاری در این استان شامل ۴۱۲ هزار هکتار گندم، جو، کلزا و چغندرقند میشود.
وی درهمین حال گفت: امسال کشت پاییزه سیبزمینی را انجام میدهیم.رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، کشت قراردادی محصولات کشاورزی، خرید گوشت قراردادی و الگوی کشت را از دیگر اقدامات مهم در بخش کشاورزی استان اردبیل نام برد.
وی تولیدات بخش کشاورزی این استان را ۴ میلیون تن عنوان و اذعان کرد: ۳.۱ میلیون تن از این تولیدات مربوط به بخش زراعت، ۳۴۰ هزار تن تولیدات بخش دام و طیور و ۴۰۰ هزار تن تولیدات بخش شیلات است.
اژدری اجرای پروژه شبکههای فرعی آبیاری و زهکشی در استان اردبیل را در راستای تامین امنیت غذایی، افزایش تولید و بهرهوری آب برشمرد و گفت: این پروژه که از سال ۱۳۹۴ در استان اردبیل آغاز شده است بیش از ۴۲ هزار هکتار اراضی را پوشش میدهد.
وی اضافه کرد: از سال ۱۳۹۴ تا سال ۱۳۹۷ مبلغ ۱۴۱۰ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی به این پروژه پرداخت شده است.
اژدری با تاکید بر تکمیل و بهرهبرداری این پروژه ابراز داشت: با بهرهبرداری از این پروژه، تولیدات بخش کشاورزی استان اردبیل به حدود ۵ میلیون تن میرسد.
وی خواستار تسریع در تامین اعتبار برای تکمیل و همچنین حل مساله آب مورد نیاز پروژه شبکههای فرعی آبیاری و زهکشی از سوی وزارت نیرو شد.
این مقام مسئول در همین حال گفت: با تکمیل و بهرهبرداری از این پروژه، ۲۷۵ میلیون مترمکعب آب در اراضی پایاب سد خداآفرین، ۱۸ میلیون هکتار در اراضی پایاب سد احمدبگلو و ۲۵ میلیون متر مکعب آب در اراضی پایاب سد عمارت مدیریت و در اختیار بخش کشاورزان قرار میگیرد.
وی توسعه سیستمهای آبیاری نوین را از برنامههای مهم استان اردبیل نام برد و تصریح کرد: بیش از دو میلیارد مترمکعب نیاز آبی اراضی کشاورزی این استان است و یکی از اهداف ما تداوم و توسعه سیستمهای آبیاری نوین در اراضی کشاورزی است.
اژدری تامین آب را از مشکلات بخش کشاورزی استان اردبیل دانست و افزود: ما توانستهایم تاکنون ۴۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی را با یارانه دولتی به سیستم آبیاری نوین مجهز کنیم و ۲۵ هزار هکتار نیز توسط خود کشاورزی سیستم آبیاری نوین اجرا شده است.
وی اظهار داشت: با اجرای سیستم آبیاری نوین ۱۳۸ میلیون متر مکعب آب صرفهجویی شده است.