کاهش دو ساعته فاصله شمال تا جنوب کشور

آزادراه اصفهان-شیراز

 

آزادراه اصفهان - شیراز پس از ۱۲ سال قرار است در مهرماه و با حضور رئیس جمهور به بهره‌برداری برسد که نقش مهمی در اتصال شمال به جنوب کشور داشته و می‌تواند صرفه‌های اقتصادی زیادی را ایجاد کند.

به گزارش پایگاه خبری تجریش به نقل از ایمنا؛ افتتاح آزادراه شیراز- اصفهان، موضوعی است که هفته گذشته توسط وزیر راه و شهرسازی اعلام شد و بر این اساس، قرار است در همین روزها انجام شود، این بزرگترین آزادراه کشور است که پس از ۱۲ سال از انعقاد قرارداد قرار است به بهره برداری برسد.

مسیر فعلی اصفهان شیراز ۴۸۵ کیلومتر طول دارد که آزادراه منجر به کوتاه شدن ۱۳۰ کیلومتر از این مسیر شده و دو ساعت در زمان صرف صرفه‌جویی خواهد داشت، این آزادراه به صورت مشارکتی بین دولت و بخش خصوصی ساخته شده است که براساس آخرین اطلاعات اعلام شده، تاکنون پیشرفت ۹۷ درصدی داشته است.

با افتتاح این آزادراه گام دیگری در راستای تکمیل کریدورهای کشور انجام و مسیر کریدور شمال به جنوب کوتاه‌تر می‌شود، در دولت سیزدهم ساخت و تکمیل این آزادراه با ایجاد مشوق برای بخش خصوصی و توجه دولت، شدت گرفت.

طول محور این آزادراه در استان اصفهان ۱۱۶ کیلومتر و در استان فارس ۲۳۵ کیلومتر است. کاهش حوادث جاده‌ای و تلفات و خسارات جانی ناشی از آن تا ۵۵۰ نفر و کاهش مصرف سوخت به میزان ۱۳۶ میلیون لیتر در سال از جمله مزایای این پروژه است.

این آزادراه فقط بخشی از کریدور شمال به جنوب کشور است و برای ادامه آن تا بوشهر نیازمند جذب سرمایه گذار هستیم، دولت سیزدهم نیز به دنبال آن است که پس از افتتاح این مسیر با ادامه محور به سمت اتصال به بوشهر، شبکه کریدوری کشور از شمال به جنوب را تکمیل کند. بهره برداری از این آزادراه ارزش اقتصادی قابل توجهی داشت و گام مهمی در ترانزیت کالا از استان‌های جنوبی و بنادر به مرکز و شمال کشور است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در ماه‌های اخیر تزریق منابع مالی به این پروژه سرعت گرفته است تا در سفر رئیس جمهور به استان فارس شاهد افتتاح این ابرپروژه ریلی باشیم. این در حالیست که در اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ آمارها از پیشرفت کند این پروژه حکایت داشت.

بر اساس آمار و گزارش‌های موجود، آزادراه اصفهان شیراز در پایان اردیبهشت ماه ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و تا امروز به ۹۷ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است. باقیمانده اقدامات لازم برای تکمیل این آزادراه شامل عملیاتی همچون تکمیل درزهای انبساط پل‌هاست و ملزوماتی همچون نصب جان پناه در نقاط پرتگاهی و روی پل‌ها، علائم ترافیکی و خط کشی نیز از جمله اقدامی است که انجام آن در ایمنی این مسیر نقش قابل توجهی دارد.

علیرضا صلواتی مجری طرح‌های زیربنایی استان اصفهان و آزادراه‌های جنوب و جنوب شرق کشور در این زمینه به خبرنگار ایمنا، می‌گوید: در شبکه آزادراهی کشور که طرح اولیه آن در دهه ۵۰ پایه‌ریزی شد، یکی از کریدورهای اصلی، شمال به جنوب بوده و شامل مسیر تهران به قم، کاشان و اصفهان و پس از آن به سمت شیراز حرکت می‌کرد. در شمال کشور نیز یک مسیر به سمت شمال شرق کشور، شامل سمنان و خراسان و در شمال غرب کشور به سمت زنجان و تبریز برای این کریدور تعریف شده است.

وی اضافه می‌کند: در جنوب کشور نیز کریدور شمال جنوب شامل مسیر اصفهان به سمت یزد، اصفهان به سمت شیراز، شهرکرد و اهواز طراحی شده بخش از آن اجرا شده، بخشی در حال اجراست و قسمت‌هایی از این مسیرها نیز در سال‌های آینده اجرایی خواهد شد.

حدود سه هزار میلیارد تومان در سال ابتدای بهره بردای از این آزادراه در اقتصاد کشور صرفه‌جویی انجام خواهد شد و این در کنار کاهش بیش از ۶۰۰ تصادفی است که در این مسیر اتفاق خواهد افتاد.

در یک دهه گذشته کوتاهی‌هایی در استان اصفهان برای جذب سرمایه گذار انجام شده بود و با پیگیری‌های انجام شده امید است بتونیم تا سه ماه آینده قرارداد مشارکت در احداث آزادراه اصفهان به ایزدخواست را به نتیجه برسانیم و وارد مرحله اجرا شویم.

 

صلواتی اضافه می‌کند: ۶۳ کیلومتر از کنارگذر شرق اصفهان به بهره برداری رسیده است و ۳۰ کیلومتر مابقی نیز با پیشرفت ۳۵ درصدی در دست احداث است. با جذب اعتبار، این آزادراه تا پایان سال آینده کاملاً بهره برداری خواهد شد، در دو سال اخیر، سعی کردیم طراحی مسیر را به پایان برسانیم، نقشه برداری و طراحی تقاطع‌های غیر هم سطح طول مسیر انجام شد.

مجری طرح‌های زیربنایی استان اصفهان و آزادراه‌های جنوب و جنوب شرق کشور می‌گوید: آزادراه‌ها در کشور با مشارکت بخش خصوصی و دولت ساخته می‌شود در یک دهه گذشته کوتاهی‌هایی در استان اصفهان برای جذب سرمایه گذار انجام شده بود که با پیگیری‌های انجام شده، مذاکراتی با بیش از شش سرمایه گذار شامل شرکت‌های دولتی، شرکت‌های خصوصی و مجموعه نهادهای عمومی غیر دولتی انجام و موافقت‌های اولیه از سمت دو نهاد اخذ شده است که امید است بتونیم تا سه ماه آینده قرارداد مشارکت در احداث آزادراه اصفهان به ایزدخواست را به نتیجه برسانیم و وارد مرحله اجرا شویم.

ارزش فعلی احداث آزادراه اصفهان شیراز بیش از ۲۵ همت است

صلواتی اضافه می‌کند: ارزش فعلی احداث آزادراه اصفهان شیراز بیش از ۲۵ هزار میلیارد تومان است، هزینه اجرای طرح این آزادراه ۸ هزار میلیارد تومان برای قطعات یک تا شش بوده است که تاکنون شش هزار میلیارد تومان آن هزینه شده است و مابقی نیز به زودی تخصیص خواهد شد. حدود هزار و ۲۰ میلیارد تومان هزینه نیز برای قطعه هفت آزادراه پیش بینی شده است که انتهای آزادراه را به سه راهی تنگ خیاره و ورودی شهر شیراز متصل می‌کند.

وی ادامه می‌دهد: امید است در مهرماه بتوانیم شاهد بهره برداری از این آزادراه باشیم. آزادراه اصفهان شیراز منجر به کاهش طول مسافت شمال به جنوب کشور، کاهش زمان سفر، افزایش ایمنی و کاهش تصادفات و آرامش سفر می‌شود. خودروها می‌توانند با سرعت ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت در این آزادراه حرکت کنند. این مسیر در کنار مسیر فعلی اصفهان شیراز قرار می‌گیرد که منجر به تقویت پدافند غیر عامل می‌شود.

به گفته مجری طرح‌های زیربنایی استان اصفهان و آزادراه‌های جنوب و جنوب شرق کشور این آزادراه در زمینه فضا و منظر شهری یکی از زیبا و چشم‌نوازترین آزادراه‌های کشور است عبور از فضاهای گردشگری کنار آزادراه برای آن جذابیت ایجاد کرده است.

آزادراه اصفهان-شیراز پس از ۱۲ سال قرار است در مهرماه و با حضور رئیس جمهور به بهره‌برداری برسد که نقش مهمی در اتصال شمال به جنوب کشور داشته و می‌تواند صرفه‌های اقتصادی زیادی را ایجاد کند.

 

@tajrishonline

ما را دنبال کنید