پیام نشست سمرقند: گرسنگی تا ۲۰۲۳ از میان نمی‌رود، همکاری فوری نیاز است

پیام نشست سمرقند: گرسنگی تا ۲۰۲۳ از میان نمی‌رود، همکاری فوری نیاز است

 

۷۳۵ میلیون نفر از جمعیت جهان سال گذشته خوراک کافی در اختیار نداشتند و گرفتار گرسنگی بودند.

 

به گزارش پایگاه خبری تجریش به نقل از یورونیوز؛ سمرقند ازبکستان امسال میزبان همایش بین‌المللی امنیت غذایی بود.شرکت‌کنندگان نشست اخیر خواهان اقدامی یکپارچه به‌منظور فراهم‌کردن امنیت غذایی مردم جهان شدند.

 

این نشست با حمایت ادارهٔ غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد برگزار شد، و شماری از وزرای کشاورزی و کارشناسان امنیت غذایی در آن حضور داشتند. اما یکی از اهداف توسعهٔ پایدار سازمان ملل آن بوده که تا سال ۲۰۳۰ گرسنگی را در جهان ریشه‌کن کند. امری که یکی از موضوعات اصلی بحث در این نشست بود.

 

کورینا هاوکس، مدیر سامانه‌های غذا و دایرهٔ امنیت غذایی فائو می‌گوید: «متأسفانه تا اینجای کار به‌نظر نمی‌رسد که بتوانیم به این هدف برسیم؛ و این را براساس داده‌ها می‌گوییم. نیاز به همکاری فوری داریم. سازوکارهای تأمین خوراک امنیت غذایی لازم را فراهم نمی‌کنند.»

عوامل عمده تداوم گرسنگی و نیاز به همکاری برای رفع آنها

 از سال ۲۰۱۹، به‌خاطر جنگ، همه‌گیری و آسیب‌های آب‌وهوایی بیش از ۱۲۲ میلیون تن بر شمار گرسنگان زمین افزوده شده است.

 

یرلان به‌دوله، سرپرست سازمان اسلامی امنیت غذایی می‌گوید: «دلیل فقدان شدید امنیت غذایی در کشورهایی نظیر افغانستان و یمن تغییرات آب‌وهوایی و بی‌ثباتی اجتماعی و اقتصادی است. ما خواهان همکاری جهانی شده‌ایم. برای آن‌که بتوان منابع و افراد و شیوه‌های علمی را وارد کار کرد راه‌حل اصلی همین است.»

 

در بیانیهٔ پایانی نشست سمرقند آمده است که طبق پیش‌بینی‌های فعلی تا پایان سال ۲۰۳۰، ۶۷۰ میلیون تن همچنان گرسنه خواهند بود. 

 

علی ابوسبعه، مدیر مرکز بین‌المللی پژوهشِ‌ کشاورزی در نواحی خشک می‌گوید: «مسئله این است که غذا باید دردسترس و مقرون‌به‌صرفه باشد، باید با تنوع‌بخشی به معاش و فرصت‌سازی برای کشاورزان و روستاییان، راهی برای افزایش درآمد‌ آنها بیابیم.»

مدیریت منابع آب و تقویت کشاورزی؛ راهکار ازبکستان برای رسیدن به امنیت غذایی

ازبکستان از دریا بی‌بهره است و چالش‌های آب‌وهوایی گوناگون دارد و درنتیجه امنیت غذایی یکی از نخستین اولویت‌های آن است. 

 

از سوی دیگر علم و فناوری‌ و ابداعات تازه نقشی کلیدی در تحول نظام تغذیه و کشاورزی دارند، نظامی که از ارکان امنیت غذایی است. درنتیجه، استراتژی این کشور آن است که به‌یاری فناوری‌های تازهٔ ذخیرهٔ آب، مصرف آبِ کشاورزی به حداقل برساند. 

 

عزیز فویتوف، وزیر کشاورزی ازبکستان می‌گوید: «ما همکاری با همسایگان‌مان را در این مسیر از پیش آغاز کرده‌ایم، و نه‌تنها درزمینهٔ حفظ منابع آب، بلکه در زمینهٔ استفادهٔ بهینه از زمین و نیز تولید محصولات کشاورزی با آنها گفتگو کرده‌ایم. بنابراین امروز می‌توانیم در راستای فراهم‌کردن امنیت غذایی با هم همکاری کنیم.

 

ازبکستان درراستای پروژهٔ امنیت غذایی خود طرح‌های فراوانی راه به جریان انداخته که طی یکی از آنها قلمه‌هایی از درختان میوه پرورش داده‌ می‌شود که در برابر آ‌فات و نیز تغییرات آب‌وهوایی مقاوم‌اند. این مجموعه که در جام‌بای ازبسکتان واقع است با پشتیبانی اتحادیهٔ اروپا و بانک جهانی و با بودجه‌ای ۲/۶ میلیون دلاری راه‌اندازی شده، و یکی از طرح‌های پرشمار دولت برای توسعهٔ کشاورزی به‌شمار می‌رود.

 

@tajrishonline

ما را دنبال کنید