به گزارش پایگاه خبری تجریش به نقل از یورونیوز؛اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا و جورجا ملونی، نخستوزیر ایتالیا بامداد یکشنبه از یک مرکز مهاجران در جزیره کوچک لامپدوزا بازدید کردند که این هفته با هجوم بیش از ۸ هزار و ۵۰۰ مهاجر در یک بازه زمانی ۳ روزه روبرو شده بود.
طبق گزارش آژانس مهاجرت سازمان ملل، تنها بین روزهای دوشنبه تا چهارشنبه حدود ۸۵۰۰ نفر (بیشتر از کل جمعیت لامپدوزا) با ۱۹۹ قایق وارد این جزیره که وسعت آن تنها ۲۰ کیلومتر مربع است، شدند.
تصاویر تلویزیونی در روز یکشنبه، خانم ملونی را نشان داد که با ساکنان جزیره صحبت میکند و به آنها میگوید که دولت در حال کار روی یک برنامه واکنش قوی، از جمله یک کمک ۵۰ میلیون یورویی به جزیره است؛ اما یک فرد ناشناس در میان جمعیت گفت که آنها فقط به پول نیاز ندارند.
ساکنان لامپدوزا همچنین عصر شنبه علیه ساخت یک مرکز اسکان جدید برای مهاجران در این جزیره تظاهرات کردند.
نخستوزیر ایتالیا فشار مهاجرتی که بر کشورش تحمیل شده است را «غیرقابل تحمل» خواند و خواستار آن شد که موضوع مهاجرت در دستور کار نشست اتحادیه اروپا در ماه اکتبر قرار گیرد.
چالش پلیس لامپدوزا با مهاجران
مهاجران تازه وارد نیز از انتظار طولانی برای انتقال به سرزمین اصلی خشمگین بودند. تصاویر تلویزیونی روز شنبه صدها نفر را نشان داد که در حالی که پلیس ایتالیا از سپرها برای عقب نگه داشتن آنها استفاده میکرد، به سمت دروازه مرکز نگهداری مهاجران حرکت میکردند و برخی مهاجران حتی از حصار مرکز بالا رفتند.
جورجا ملونی همچنین خواستار اجرای اقدامات سختتر برای مقابله با بحران مهاجران از جمله محاصره دریایی شمال آفریقا برای جلوگیری از سوار شدن مهاجران در قایقهای قاچاقچیان شد.
او گفت که ماتئو پیانتدوسی، وزیر کشور ایتالیا نیز روز شنبه با همتایان خود از اتحادیه اروپا از جمله فرانسه، آلمان و اسپانیا تماس ویدیویی داشته تا خط مشی مشترکی در این باره اتخاذ شود.
بنا بر اعلام کاخ الیزه، پس از مکالمه تلفنی امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه با خانم ملونی در روز شنبه، جرالد دارمنن وزیر کشور فرانسه نیز «به زودی» برای چارهجویی درباره این مشکل به ایتالیا سفر خواهد کرد.
فن در لاین و نیاز به یک «واکنش اروپایی»
اورزولا فن در لاین نیز در جریان این سفر اعلام کرد که برای مقابله با بحران مهاجرت غیرقانونی، به یک «واکنش اروپایی» نیاز است و با اشاره به اینکه ایتالیا از آغاز سال جاری نزدیک به ۱۳۰ هزار مهاجر را در خاک خود پذیرفته، از دیگر کشورهای اتحادیه اروپا خواست تا برخی از این مهاجران را بپذیرند.
او گفت: «مهاجرت غیرقانونی یک چالش اروپایی است که نیاز به واکنش اروپایی دارد.»
او همچنین اجرای یک «طرح اضطراری» برای کاهش مشکل لامپدوزا و مدیریت ورودهای نامنظم به این جزیره را پیشنهاد کرد.
این طرح به ویژه شامل گسترش بسیج نیروها برای کمک به فرانتکس (آژانس محافظت از مرزهای خارجی اتحادیه اروپا) با هدف مبارزه با قاچاقچیان، تسریع کمکهای مالی به تونس به عنوان کشور اصلی عزیمت مهاجران برای رسیدن به اروپا و تقویت «کانالهای مهاجرت قانونی» میشد.