شالیزارهای مازندران از تنش خشکسالی خارج شدند

خوشه‌های برنج در هزاران هکتار از کشتزار‌هایی که پیش‌بینی می‌شد بر اثر کم‌آبی دچار تنش شوند به بار نشسته‌اند.

حیدر داوودیان مدیرعامل شرکت آب‌ منطقه‌ای مازندران در دومین جلسه شورای حفاظت از منابع آب مازندران گفت: با انجام اقدامات متعدد برای مقابله با خشکسالی خوشبختانه خوشه‌های برنج در هزاران هکتار از کشتزار‌هایی که پیش‌بینی می‌شد بر اثر کم‌آبی دچار تنش شوند به بار نشسته‌اند و اکنون در آستانه درو قرار دارند.

او افزود: با وجود شرایط حادی که امسال برای تامین آب بکشاورزی داشتیم با برنامه‌ریزی‌، مدیریت منابع آب و توزیع مناسب بین شالیزار‌های در معرض خشکسالی، با خسارتی بسیار کمتر از میزان پیش‌بینی شده به پایان فصل زراعی رسیدیم.

داوودیان با بیان اینکه سطح زیر کشت دچار تنش آبی استان امسال کاهش یافت؛ ادامه داد: پیش‌بینی بروز تنش آبی در ۷۶ هزار هکتار کشتزار‌های مازندران به حقیقت نپیوست و مساحت کشتزار‌های دارای تنش آبی استان در فصل زراعی جاری به کمتر از ۲۰ هزار هکتار رسید.

ضرورت افزایش توان مدیریت تنظیم آب

احمد توکلی سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران نیز در این نشست با تاکید بر لزوم افزایش توان مازندران در مهار آب‌های سطحی، گفت: مدیریت و تنظیم آب موجود در استان به طور جدی باید پیگیری شود

او فزود: اجرای سازه‌های زودبازده و کم‌هزینه‌ مانند سد‌های انحرافی و لاستیکی می‌تواند بدون این که پیامد زیست‌محیطی داشته باشد، توان مازندران در تنظیم آب را به شکل قابل توجهی افزایش دهد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران ادامه داد: میلیون‌ها متر مکعب آب شیرین و باکیفیت به دلیل نداشتن سازه‌های مهار آب در مازندران و به ویژه غرب این استان بلافاصله پس از بارندگی وارد دریا شده و به آب شور تبدیل می‌شود که به معنای از دست رفتن سرمایه آبی ارزشمند این استان است.

 توکلی افزود:  انتقال آب غرب به شرق مازندران یکی از طرح‌های بسیار مهم در مازندران است که سبب می شود آب بارندگی‌های قابل توجه غرب مازندران به جای جاری شدن در دریا، روانه مناطق مرکزی و شرقی مازندران شود و اجرای آن باید جدی گرفته شود.

@tajrishonline

ما را دنبال کنید