قطعی برق به تابستان ۱۴۰۲ می‌رسد؟

 

محراب رضا زاده، قائم مقام معاونت طرح و توسعه شرکت برق منطقه‌ای تهران درباره وضعیت تامین برق در تابستان امسال به تابناک گفت: با توجه به شرایط مالی، امکانات موجود و میزان مصرف مشترکان امکان افزایش تولید وجود ندارد. با این حساب کشور باید منتظر قطعی برق باشد؟

با نگاهی گذرا به میزان خاموشی‌ها در دوسال گذشته می‌توان گفت این چالش تا سال ۱۴۰۰ برای تمامی مشترکین (کشاورزی، صنعتی و خانگی) همچنان به صورت پراکنده اتفاق می‌افتاد. اما در سال 1401 با توجه به طرح مدیریت مصرف وزارت نیرو و اجرای نسبی آن رویه تغییر کرد و خاموشی‌ها به حداقل رسید.


محراب رضا زاده، قائم مقام معاونت طرح و توسعه شرکت برق منطقه‌ای تهران، استفاده از طرح پاداش درسال گذشته را علت کاهش خاموشی‌ها دانست و به تابناک، گفت: با توجه به عملکرد و مدیریت شرکت برق منطقه‌ای تهران پارسال کمترین خاموشی‌ها در بخش کشاورزی و مسکونی اتفاق افتاد.

 

راهکار گذر از خاموشی‌های تابستان 1402

 

قائم مقام معاونت طرح و توسعه شرکت برق منطقه‌ای تهران درباره شرایط تامین برق برای امسال توضیح داد: با توجه به شرایط مالی، امکانات موجود و میزان مصرف مشترکان امکان افزایش تولید وجود ندارد. بنابراین تنها راهکار پیشنهادی برای گذر از خاموشی‌های امسال کمک به پایداری و اطمینان شبکه است. مصرف در نه ماه از سال ثابت است و در تیر تا مرداد اوج بار رقم می‌خورد. بنابراین از نظر فنی و اقتصادی مقدور نیست که برای این دو ماه سنگینی پیک بار سرمایه‌گذاری شود.


رضا‌زاده در ادامه بیان کرد: مدیریت مصرف مردم می‌تواند کمک شایانی برای گذر از تابستان امسال کند. صرفه‌جویی در مصرف برق باعث غنی‌تر شدن ذخایر مالی و انرژی کشور می‌شود؛ به این ترتیب با تکیه بر این منابع مالی می‌توان نسبت به بهبود و ترمیم زیرساخت‌های شبکه برق اقدام کرد.


او ادامه داد: به عنوان مثال شبکه برق تهران از دو موضوع اساسی که شامل پرباری شبکه و فرسودگی تجهیزات شدید است رنج می برد. این دو عامل باعث از بین رفتن قابلیت اطمینان شبکه می‌شود. حال آنکه اگر صرفه جویی از سوی مردم صورت گیرد منابع مالی افزایش پیدا می‌کند و از این طريق می‌توان در راستای ترمیم فرسودگی‌ها و بهسازی شبکه‌های فرسوده استفاده کرد.


این مقام مسئول درباره تاثیر مدیریت مصرف در بخش صنعتی گفت: مدیریت مصرف تاثیر چشم‌گیری بر بخش صنعتی می گذارد. بنابراین با توجه به این موضوع و در نظر گرفتن میزان مصرف برق درپایتخت که چندان هم زیاد نیست برای بخش صنعتی ۴۵۰ مگاوات در نظر گرفته شد.
او با اشاره به اینکه شبکه برق کشور ظرفیتی بالغ بر ۱۱ هزار و ۵۰۰ مگاوات دارد گفت: اگر با طرح ملی پاداش صرفه جویی و مدیریت مصرف، در بخش صنایع ما ۳۰۰ مگاوات هم کمتر مصرف شود به نفع صنعت خواهد بود.

 

قائم مقام معاونت طرح و توسعه برق تهران درباره مشارکت بخش خصوصی افزود: در زمینه تولید پراکنده نیز باید گفت اقدامات مهمی در بخش بهره‌برداری و مشارکت شرکت‌های خصوصی صورت گرفته است که پتانسیل خوبی برای گذر از پیک بار سال ۱۴۰۲ را فراهم می‌کند.
رضا زاده درباره پیشرفت پروژه های مهم گذر از اوج بار تابستان امسال در سه استان تهران، البرز و قم تصریح کرد: یکی از بزرگترین پروژه‌هایی که تا دو هفته آینده حتماً به بهره‌برداری می‌رسد پست ۴۰۰.۲۳۰ کیلوولت و پست ۲۳۰.۶۳ کیلو ولت قم است که تا حد زیادی ظرفیت شبکه را ارتقا می بخشد.

منبع : تابناک

@tajrishonline

ما را دنبال کنید