شورای وزیران عربستان سعودی از بازگشت سوریه به اتحادیه عرب پس از ۱۲ سال تعلیق عضویت آن استقبال کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، عربستان سعودی روز سهشنبه درباره بازگشت سوریه به اتحادیه عرب پس از 12 سال تعلیق عضویت اظهار نظر کرد.
خبرگزاری رسمی عربستان سعودی اعلام کرد که شورای وزیران عربستان سعودی با برگزاری جلسهای به ریاست «ملک سلمان بن عبدالعزیز آل سعود» پادشاه این کشور از موافقت اتحادیه عرب با بازگشت سوریه به این اتحادیه استقبال کرد.
بر اساس گزارش خبرگزاری مذکور، شورای وزیران عربستان در ادامه بر تمایل ریاض به حمایت از همه تلاشها برای دستیابی به راهحل سیاسی برای بحران سوریه با حفظ وحدت، امنیت، ثبات و گرایش عربی تاکید کرد.
دو روز بعد از بازگشت سوریه به کرسی خود در اتحادیه عرب و اعلام احتمال حضور « بشار اسد» رئیس جمهور سوریه در نشست آتی در عربستان سعودی، وزارت خارجه این کشور اعلام کرد، دفتر نمایندگی دیپلماتیکش در سوریه رسما فعالیت خود را از سر گرفته است.
روز یکشنبه «احمد الصحاف»، سخنگوی وزارت امور خارجه عراق از موافقت کشورهای عربی مبنی بر بازگشت سوریه به اتحادیه عرب خبر داد و گفت که وزیران خارجه کشورهای اتحادیه عرب با بازگرداندن کرسی سوریه به این کشور بعد از 12 سال موافقت کردند. آنچه که بغداد در طول سالهای دراز برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب انجام داده بود، امروز نتیجه داد و این اقدام به نفع امنیت منطقه و امنیت سوریه خواهد بود.
وزارت خارجه سوریه با استقبال از نشست فوق العاده روز یکشنبه اتحادیه عرب در سطح وزیران خارجه در قاهره و اعلام رسمی بازگشت سوریه به این نهاد پس از دوازده سال در بیانیهای اعلام کرد: رویکردها و تحولات مثبتی که در حال حاضر در جهان عرب جریان دارد، به نفع تمام کشورهای عربی و تحقق ثبات و امنیت و رفاه ملتهایش است.
بر اساس این بیانیه، سوریه به عنوان عضو بنیانگذار اتحادیه عرب بار دیگر بر موضع خود مبنی بر ضرورت تقویت همکاری و فعالیت مشترک عربی تاکید و اعلام میکند که مرحله آتی مستلزم رویکرد عملی و موثر و سازنده در زمینه دوجانبه و جمعی مبتنی بر اصل گفتگو و احترام متقابل و منابع مشترک امت عربی است.
اتحادیه عرب آبان سال 90 (2011) دولت سوریه را به سرکوب مخالفان متهم کرد و با هدف حمایت از مخالفان، عضویت این کشور را در این اتحادیه لغو کرد . این اتحادیه قصد داشت که در گام بعدی کرسی سوریه را به مخالفان واگذار کنند.
موافقت اتحادیه عرب با بازگشت سوریه به این اتحادیه در حالی صورت گرفت که طی ماه اخیر برخی رسانههای غربی نوشته بودند که قطر، مغرب و کویت مخالف این بازگشت هستند و شروطی را در این باره گذاشتهاند.