لوتک C1000، سوپرکار ۱۰۰۰ اسب بخار با پیشرانه مرسدس دهه ۹۰


لوتک C1000 سوپرکار تک نمونه متعلق به دهه  ۹۰ میلادی است که با هزینه ۳.۴ میلیون دلاری ساخته شد و مدعی دستیابی به حداکثر سرعت ۴۳۰ کیلومتر بر ساعت بود.
خودرویی که در اینجا می‌بینید سوپرکاری تک ساخت بنام لوتک C1000 متعلق به دهه ۹۰ میلادی است که هرچند شاید تاکنون نامش را نشنیده باشید اما خودروی بسیار خاصی بوده و حالا برای حراج گذاشته شده است. لوتک یک شرکت آلمانی بود که به ساخت خودروهای مسابقه‌ای گروه C می‌پرداخت. در سال ۱۹۹۰ یک سرمایه‌دار نفتی از امارات از این شرکت ساخت سریع‌ترین خودروی جهان را خواست و این باعث تولد C1000 شد.
زیرساخت C1000 یک شاسی فیبر کربنی است که با پانل‌های بدنه فیبر کربنی سبک‌وزن ترکیب شده و وزن تنها ۱۰۸۰ کیلوگرمی را فراهم کرده است. لوتک برای این خودرو از پیشرانه ۵.۶ لیتری V8 مرسدس بنز استفاده کرد اما این موتور به دو توربوشارژر گرت مجهز شد که قدرت را به رقم چشمگیر ۱۰۰۰ اسب بخار رساند. تمام این نیروی عظیم توسط یک گیربکس پنج سرعته مسابقه‌ای به چرخ‌های عقب منتقل می‌شد.
پس از چهار سال توسعه و ساخت، C1000 در سال ۱۹۹۵ تکمیل شد. ظاهراً ساخت این خودرو در آن زمان ۳.۴ میلیون دلار هزینه داشته است. لوتک با جسارت اعلام کرد که C1000 می‌تواند به سرعت ۴۳۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند. این رقم برای خودرویی که سه سال قبل از مک‌لارن F1 با حداکثر سرعت ۳۸۶ کیلومتر بر ساعت ساخته شده بسیار چشمگیر به نظر می‌رسد ولی حداکثر سرعت C1000 هیچ‌گاه تأیید نشد.
بااین‌حال، ظاهراً این سوپرکار تک ساخت ظرف ۳.۲ ثانیه از صفر به سرعت صد کیلومتر بر ساعت و در ۸ ثانیه به دویست کیلومتر بر ساعت می‌رسد. حال این سوپراسپرت منحصربه‌فرد در میامی برای فروش گذاشته شده و به نظر می‌رسد تاکنون تنها ۴۱۴۵ کیلومتر کار کرده است.


تسلا اعلام کرد ۳۵ دستگاه کامیون برقی سِمی خود را به دلیل نقص احتمالی ماژول سوپاپ ترمز پارک الکترونیکی فراخوان خواهد کرد.
به نظر می‌رسید کامیون برقی تسلا نیز سرنوشتی مشابه دیگر محصولات این خودروساز یعنی سایبرتراک و رودستر داشته باشد و هرگز به واقعیت تبدیل نشود اما آمریکایی‌ها به منتقدان ثابت کردند که اشتباه می‌کنند و چندی قبل اولین نمونه‌های کامیون آینده‌نگرانه خود را تحویل مشتریان دادند؛ اما همانند هر خودروی واقعی دیگری، کامیون تسلا نیز با فراخوان مواجه شده است.
فعلاً مشخص نیست چه تعداد از کامیون‌های جدید تسلا به دست مشتریان رسیده‌اند اما فراخوان موردبحث شامل ۳۵ دستگاه آن‌ها خواهد بود. اداره ملی ایمنی ترافیک بزرگراهی آمریکا NHTSA می‌گوید برخی از نمونه‌های کامیون یاد شده با ماژول سوپاپ ترمز پارک الکترونیکی معیوب تولید شده‌اند. این قطعه شاید نتواند درگیر شدن یا نشدن ترمز پارک را انجام دهد و به این خاطر عملکرد ترمز پارک خودرو با نقص مواجه شود. در این صورت احتمال حرکت ناگهانی خودرو بدون حضور راننده وجود خواهد داشت.

کامیون سِمی
طراحی به روز شده کامیون سمی تسلا
شرکت سازنده این قطعه بندیکس نام دارد و به تسلا گفته است که کمیته ایمنی‌اش اقدام به فراخوان می‌کند زیرا تشخیص داده این ماژول شاید باعث نشتی هوای اضافی شده و فشار کافی را ایجاد نکند. از آنجایی که کامیون برقی تسلا فاقد گیربکس و دنده‌های سنتی سایر خودروهاست بنابراین آزاد شدن غیرمنتظره ترمز پارک می‌تواند باعث حرکت ناگهانی کامیون و تصادف شود. شایان ذکر است بندیکس قطعه موردبحث را به چندین خودروساز فروخته بنابراین تسلا تنها شرکتی نیست که تحت تأثیر این موضوع قرار می‌گیرد. تاکنون فراخوان‌های دیگری نیز برای شرکت‌های پتربیلت آمریکا و ناویستار در کانادا اعلام شده است. تسلا برای حل این مشکل اقدام به تعویض ماژول یاد شده با قطعه‌ای جدید خواهد کرد و این کار را به‌صورت رایگان انجام خواهد داد. خودروساز یاد شده اظهار می‌دارد برنامه‌ای برای بازپرداخت هزینه‌های خارج از گارانتی نخواهد داشت.

سبد محصولات تسلا
تسلا که به خاطر رفع ایرادات نرم‌افزاری محصولاتش از طریق به‌روزرسانی از راه دور شناخته می‌شود در طول ماه‌های گذشته چندین فراخوان را اعلام کرده است. در ماه فوریه بود که بیش از ۳۶۰ هزار دستگاه از ساخته‌های این برند به خاطر نرم‌افزار خودران کامل بتا فراخوان شدند. اخیراً نیز NHTSA در حال بررسی مشکلات جدا شدن کمربند ایمنی شاسی‌بلند برقی مدل X است. چندین پیش نیز ۳۴۷۰ دستگاه مدل Y به خاطر مشکل پیچ‌های اتصال صندلی عقب فراخوان شد. NHTSA همچنین در حال بررسی پرونده جدا شدن احتمالی فرمان مدل Y است.

@tajrishonline

ما را دنبال کنید