چکیده : ایای نسبتا خوب ثبت شرکت در مناطق آزاد کشور، اکثر شرکتهای صنعتی، خدماتی، تجاری و گردشگری را به انجام انواع فعالیت اقتصادی در این مناطق تجاری ترغیب کرده است. وجود مزیت هایی مانند معافیتهای مالیاتی و گمرکی بیست ساله و همچنین امکان صادرات و واردات بدون مقررات دست و پاگیر، چنین تمایلی را در نزد شرکتهای متقاضی ثبت در مناطق آزاد تجاری به وجود آورده است.
مناطق آزاد تجاری در واقع از دایره شمول مقررات گمرکی و مالیاتی کشور، خارج است و به همین دلیل است که فعالان اقتصادی زیادی، متقاضی ثبت شرکت در مناطق آزاد کشور هستند. این مناطق آزاد از مزیت هایی مانند، معافیتهای مالیاتی و عوارض گمرکی، بخشودگی سود و همچنین نبود تشریفات دست و پاگیر در مراحل اداری و ارزی برخوردار است. ضمن اینکه تجار ایرانی در این مناطق تجاری می توانند به سادگی اقدام به صادرات و واردات کالا و نیز جذب سرمایه گذار خارجی نمایند. مجموعه همین مزایا است که باعث سرعت رشد فعالیت انواع شرکتها در مناطق آزاد تجاری شده است.
مناطق آزاد تجاری در ایران
در حال حاضر، هشت منطقه آزاد تجاری صنعتی رسمی در ایران وجود دارد که اغلب آنها در شهرهای ساحلی و بندری واقع گشته است. این مناطق عبارتند از:
1- منطقه آزاد تجاری قشم 2- منطقه آزاد تجاری چابهار 3- منطقه آزاد تجاری انزلی
4- منطقه آزاد تجاری کیش 5- منطقه آزاد تجاری سلفچگان 6- منطقه آزاد تجاری ماکو
7- منطقه آزاد تجاری ارس 8 منطقه آزاد تجاری اروند
برای ثبت شرکت در مناطق آزاد چه مراحلی را باید طی کرد؟
ثبت شرکت در منطفه آزاد کشور نیز دارای مراحلی است که باید انجام گیرد. این مراحل به شرح زیر، جهت اطلاع بیشتر متقاضیان و علاقه مندانی که تمایل به ثبت شرکت در اینگونه مناطق را دارند، ارائه می گردد.
همچنین می توانید به این مطلب کامل درباره ثبت شرکت در منطقه آزاد از وب سایت مرجع کاج مراجعه کنید.
1- ابتدا باید از اداره ثبت شرکتهای مناطق آزاد تجاری، مدارک و فرمهای لازم و مربوط به ثبت شرکت در مناطق آزاد کشور را دریافت نمود.
هشت منطقه آزاد تجاری در کشور، به همراه منطقه آزاد تجاری ماکو و سلفچگان
2- تحویل فرمهای تکمیل شده ثبت شرکت در مناطق آزاد تجاری، به اداره ثبت شرکتهای مناطق آزاد.
3- مدارک متقاضی ثبت شرکت در مناطق آزاد، مورد بررسی کارشناسان اداره ثبت شرکتها قرار می گیرد و در صورت نبود ایراد اساسی و قانونی، تایید و در غیر اینصورت برای رفع اشکال به متقاضی ارجاع می شود.
4- تکمیل فرم ارائه اسم شرکت. در صورت عدم ایراد قانونی در استعلام اسامی، نام شرکت به تایید اداره ثبت شرکتهای مناطق آزاد خواهد رسید. شرکتهای سهامی خاص، علاوه بر این مورد، می بایستی بعد از تایید نام، نسبت به پرداخت 35% از سرمایه اصلی شرکت نیز، اقدام کنند.
5- درخواست متقاضی ثبت شرکت در مناطق آزاد کشور، به سازمان مناطق آزاد تجاری جهت صدور مجوز فعالیت تجاری.
6- نام شرکت بعد از تایید توسط مراجع ذیربط، می بایستی در دفاتر ثبت شرکتها، ثبت گردد.
7- دریافت مجوز سرمایه گذاری و فعالیت تجاری از سازمان مناطق آزاد تجاری کشور. چنانچه نیاز به اخذ مجوزهای دیگر باشد، سازمان مناطق آزاد، متقاضی را به ادارات و نهادهای ذیربط معرفی خواهد کرد.
8- پرداخت هرگونه هزینه های مربوط به ثبت شرکت در مناطق آزاد تجاری صنعتی و تحویل قبوض پرداختی به سازمان مناطق آزاد تجاری.
9- چاپ آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و ارائه یک نسخه از آن به سازمان مناطق آزاد تجاری، جهت صدور مجوز نهایی به متقاضی برای شروع فعالیت اقتصادی.
ثبت شرکت در مناطق آزاد تجاری چه مزیتهایی دارد؟
وجود معافیتهای مالیاتی و گمرکی و همچنین مواردی چون فقدان قوانین زائد در امر واردات و صادرات کالا، باعث جذابیت بیش از پیش این مناطق برای تجار و شرکتهای آنان از جمله شرکتهای سهامی خاص و با مسئولیت محدود شده است.
ثبت شرکت در مناطق آزاد، از محبوبیت بالایی برخوردار است
وجود این مزایا موجب تمایل بیشتر شرکتهای ثبتی برای فعالیت در این مناطق تجاری شده است. مهمترین مزایای ثبت شرکت در مناطق آزاد کشور، در موارد زیر خلاصه می شود.
1- برخورداری از مالکیت صد در صدی شرکت ثبت شده.
2- امکان معاملات ارزی به صورت ساده و بدون تشریفات زائد.
3- حمایت تضمینی دولت از سرمایه گذاری خارجی در مناطق آزاد تجاری.
4- اتباع کشورهای خارجی می توانند بدون ویزا و برای ارزآوری به این مناطق وارد شوند.
5- معافیت از مالیات برای انواع فعالیتهای تجاری و اقتصادی، به مدت 20 سال
6- برخورداری از خدمات و تسهیلات بانکی با شرایط بسیار آسان تر.
7- نقل و انتقال ارزهای رایج از این مناطق به مناطق آزاد تجاری دیگر با سهولت و بدون هیچ محدودیتی انجام می شود.
8- به سهولت می توان در این مناطق اقدام به واردات کالاهای مجاز نمود.
9- انجام تشریفات بسیار ساده و غیر زائد در امر صادرات و یا ترانزیت کالا.
10- جهت وارد نمودن ماشین آلات صنعتی و همچنین مواد اولیه شرکتها و کارخانجات تولیدی، از معافیت کامل گمرکی برخوردار خواهید شد.
11- بعد از ثبت شرکت در مناطق آزاد کشور، از خدمات متعدد و کم نظیر بانکها و شرکتهای بیمه ای دولتی و خصوصی در این مناطق، برخوردار خواهید شد.
12- تسریع و سهولت در ثبت مالکیت معنوی یا برند تجاری، همچنین ثبت انواع شرکتها و موسسه های صنعتی در این مناطق.
13- امکان انجام خرید و فروش اوراق بهادار بورس، خصوصا فعالیت بورسی در محصولات نفتی و پتروشیمی.
آیا مناطق آزاد تجاری، با مناطق ویژه اقتصادی تفاوت دارند؟
در پاسخ به این سوال، باید گفت؛ بله، مناطق آزاد تجاری با مناطق ویژه اقتصادی هم از نظر نوع و هم از نظر انواع تسهیلات دولتی و بانکی، با یکدیگر تفاوت دارند.
تفاوت منطقه آزاد تجاری صنعتی، با منطقه ویژه اقتصادی
مهمترین تفاوت این مناطق با یکدیگر، در موارد زیر خلاصه شده است.
1- امکان خرده فروشی کالا برای اتباع داخل کشور در مناطق ویژه اقتصادی فراهم نیست و فقط اتباع خارجی از چنین امکانی برخوردارند؛ در حالیکه در مناطق آزاد تجاری، این امکان، هم برای اتباع خارجی و هم اتباع داخلی فراهم است.
2- در مناطق ویژه اقتصادی، قوانین مربوط به بیمه و استخدام اتباع خارجی، مطابق با مقررات داخل کشور انجام می گیرد؛ در حالی که انجام این امر در مناطق آزاد تجاری، وفق مقررات خاص خود این مناطق است.
3- در مناطق ویژه اقتصادی مقوله ای به نام معافیت مالیاتی وجود ندارد و انجام معاملات اقتصادی، فقط مشمول تخفیف مالیاتی مطابق با قوانین مالیاتی کشور می شود؛ در حالیکه انجام معاملات تجاری در مناطق آزاد تجاری از معافیت 20 ساله برخوردار است.
4- انجام تشریفات اخذ ویزا برای اتباع خارجی در مناطق ویژه اقتصادی، وفق مقررات داخل کشور است؛ در حالیکه انجام این مهم برای مناطق آزاد تجاری، در هنگام ورود به مرزهای کشور، صورت می پذیرد.
برای ثبت شرکت در مناطق آزاد تجاری کشور، چه مدارکی لازم است؟
عمده ترین شرکتهایی که تمایل زیادی برای ثبت در مناطق آزاد تجاری دارند، شرکتهای با مسئولیت محدود و سهامی خاص است. بر این اساس، به مدارکی که جهت ثبت اینگونه شرکتها در مناطق آزاد تجاری، مورد نیاز است، اشاره می کنیم.
1- دو برگ از تقاضانامه، اساسنامه و شرکتنامه امضا شده توسط شرکای شرکت، باید ارائه گردد.
2- رونوشت برابر با اصل شده از مدارک شناسایی (کارت ملی و شناسنامه) همه شرکای شرکت. برای شرکتهای سهامی خاص، مدارک بازرسین شرکت نیز مورد نیاز است.
3- مدیر عامل شرکت باید آزمایش عدم اعتیاد داده و اصل گواهی، ارائه شود.
بیشترین تمایل ثبت شرکت در مناطق آزاد کشور، در حوزه تجاری و خدماتی است
4- ارائه مجوز اخذ شده جهت فعالیت اقتصادی در منطقه آزاد تجاری
5- اصل گواهی عدم سوء پیشینه کیفری موثر تمامی اعضاء هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت. در شرکتها سهامی خاص، گواهی عدم سوء پیشینه بازرسین نیز مورد نیاز است.
6- دو سری از صورتجلسات هیئت مدیره و مجمع موسسین شرکت در خصوص ثبت شرکت در مناطق آزاد کشور که به امضاء همه شرکا رسیده باشد.
7- تمامی اعضاء هیئت مدیره، جهت عضویت در مناصب هیئت مدیره، بازرس و یا مدیر عاملی، می بایستی تعهد نامه ای مبنی بر اینکه فاقد سوء پیشینه و محدودیت و محرومیتهای قانونی هستند، ارائه دهند. برای شرکتهای سهامی خاص، تعهد نامه مذکور برای بازرسین نیز، مورد نیاز است.
8- چنانچه موضوع فعالیت شرکت نیاز به مجوز لازم از سوی نهاد و یا دستگا دولتی داشته باشد، مجوز مربوط به آن باید ارائه گردد.
9- چنانچه امور مربوط به ثبت شرکت در مناطق آزاد کشور، به صورت وکالتی انجام شود، اصل وکالتنامه وکیل، باید ارائه گردد.
10- افتتاح حساب بانکی در منطقه آزاد مورد تقاضای شرکت و ارائه اصل گواهی واریز 35% از مبلغ اصلی سرمایه شرکت در نزد بانک عامل. این بند فقط مختص شرکت سهامی خاص است و شامل شرکت با مسئولیت محدود نمی شود.
برچسب ها : ثبت شرکت,منطقه آزاد,ثبت شرکت در منطقه آزاد,مالیات