نشریه فورچن : اقتصاد آمریکا در آستانه وضعیت ابهام

نشریه فورچن که بیشتر در زمینه اقتصاد فعالیت دارد، با اشاره به این که «به رغم به صدا درآمدن زنگ‌های هشدار در زمینه رکود قریب‌الوقوع اقتصادی، اما اقتصاد آمریکا نشانی از رکود ندارد»؛ از همین رو اقتصادی آمریکا را در آستانه یک وضعیت مبهم توصیف کرده است.

 

اقتصاد آمریکا در آستانه یک وضعیت مبهم/ گزارش نشریه اقتصادی فورچن

 

به گزارش پایگاه خبری تجریش به نقل از نشریه فورچون ؛ گزارش‌نویس این نشریه با اشاره به اینکه نشانگرهای رکود به رنگ قرمز درآمده و مدام چشمک می‌زنند [و درباره احتمال رکود اقتصادی هشدار می‌دهند]، اما واقعیت اقتصادی آمریکا چیز دیگری را نشان می‌دهد و این تناقض چنان آشکار است که تئوریسین «قاعده سام  the Sahm Rule» (زمانی که میانگین متحرک سه ماهه نرخ بیکاری کشور 0.5 واحد یا درصد بیشتر از پایین ترین سطح خود در دوازده ماه قبل باشد، ما در ماه های اولیه رکود هستیم. ) می‌گوید که «شاید این بار- به رغم اعلام وضعیت قرمز- واقعاً شرایط متفاوتی در انتظار باشد».

وضعیت نامطلوب و ضعیف مشاغل در ماه جولای، یک بار دیگر پای «قانون سام» را- که یکی از شناخته‌شده‌ترین و دقیق‌ترین شاخص‌های نشانگر و هشداردهنده رکود اقتصادی به شمار می‌آید- به بحث‌ها و گزارش‌های اقتصادی رسانه‌ها باز کرده است. کلودیا سام به عنوان خالق یا مبدع این قانون، اما، در برابر انبوهی از روایات آخرالزمانی درباره وضعیت جهنمی و محتوم اقتصاد ایالات متحده در آینده نزدیک، عقب‌نشینی نموده و می‌گوید که شاید هم این‌بار رکوردی در میان نباشد.

کلودیا سام در این زمینه به فورچون می‌گوید: «من در حال حاضر نگرانی چندانی درباره احتمال وقوع نوعی رکود اقتصادی احساس نمی‌کنم».

به گفته کلودیا سام، به رغم سقوط میانگین قیمت صنایع داوجونز و S&P 500 و Nasdaq Composite؛ اما این واقعیت که درآمد خانوار هم‌چنان در ماه‌های اخیر در حال رشد بوده و مخارج مصرف کننده و سرمایه‌گذاری تجاری نیز انعطاف‌پذیری خوبی در مقابل شرایط نشان داده اند، که خبر از شرایط خوب معیارهای کلیدی اقتصاد می‌دهند- که این موضوع می‌تواند به این معنا باشد که «هنوز وضعیت خوب است».

اما در این میان رقم بیکاری نیز- که در ماه ژوئیه بهبود یافته بود و به طور مشخص شاهد ورود نزدیک به 420000 کارگر به بازار کار بودیم- درک شرایط را بعرنج میکند.

به گفته سام؛ «این بار واقعاً اوضاع می‌تواند کاملاً متفاوت پیش برود. در واقع به دلایلی مانند نوسانات ناشی از کمبود نیروی کار، خروج بسیاری از کارگران از بازار کار یا حتی ورود مهاجران جدید به بازار کار، قانون سام این‌بار ممکن است آن‌چه را که در گذشته گفته بود، این بار نگوید. همه این‌ها را می‌توانیم به خوبی در تغییرات نرخ بیکاری ببینیم- که بن‌مایه و اساس قانون سام است».

اداره کار آمریکا به تازگی گزارش داده بود که اقتصاد ایالات متحده در ماه آخر منتهی به تنظیم این گزارش فقط ۱۱۴۰۰۰ شغل ایجاد کرده و این امر باعث شده نرخ بیکاری از ۴.۱ درصد به ۴.۳ درصد برسد- که بالاترین سطح بیکاری در حدود سه سال گذشته است.

اتفاقا همین افزایش نرخ بیکاری هم بود که پای قانون معروف سام را به بحث‌ها و گزارش‌های رسانه‌ها باز کرد و از احتمال شروع رکود اقتصادی خبر داد.

کلودیا سام- مبدع قانون سام- که به عنوان اقتصاددان ارشد در شرکت سرمایه‌گذاری «مشاوران قرن جدید» مشغول فعالیت است، این هشدارها رابه معنای قطعیت رکود اقتصادی نمی‌داند و می‌گوید که حالا زمان ترس و وحشت نیست- و اگر چه روندهای اخیر در بازار کار در بهترین حالت ضعیف به نظر می رسند، اما نباید از نگرانی در مورد آن‌چه ممکن است اتفاق بیفتد فراتر رفت و خود را درگیر هراس و وحشت از احتمال بروز رکود اقتصادی کرد».

خلاصه شده از متن کامل گزارش نشریه فورچن

 

محمدحسین اکبرزاده

پایگاه خبری تجریش

@tajrishonline

ما را دنبال کنید