نگرانی از کاهش رونق اقتصادی در چین و منطقه یورو؛ شاخص دلار به بالاترین سطح در ۶ ماه گذشته رسید

دلار

 

شاخص دلار تحت تاثیر نگرانی‌های به وجود آمده نسبت به ادامه روند کاهش رشد اقتصادی چین و اتحادیه اروپا، به بالاترین سطح در شش ماه گذشته رسید.

شاخص دلار که در مقایسه با متوسط وزنی نرخ برابری شش ارز پرمعامله (یورو، ین ژاپن، دلار کانادا، پوند بریتانیا، کرون سوئد و فرانک سوئیس) محاسبه می‌شود، روز چهارشنبه برای نخستین بار از ۱۰ مارس گذشته به ۱۰۴.۸۷ رسید. 

داده‌های اقتصادی منطقه یورو و بریتانیا که روز سه‌شنبه منتشر شد، نشان‌دهنده کاهش فعالیت‌ کسب و کارها در ماه گذشته بود. در همین حال، نتایج نظرسنجی انجام شده از فعالان بخش خصوصی نشان داد که فعالیت بخش خدمات چین طی ماه اوت با کمترین رشد در هشت ماه گذشته مواجه بوده است.

در مقابل، فعالان بازارهای مالی بر این باورند که نرخ‌های بهره پایه در ایالات متحده برای مدتی طولانی بالا خواهند ماند با این وجود، اقتصاد این کشور همچنان با روند صعودی اشتغالزایی مواجه است. 

هر یورو صبح سه‌شنبه در مقابل ۱.۰۷۳۶ دلار آمریکا مبادله شد، نرخی که آخرین بار در جریان معاملات هفته نخست ژوئن گذشته به ثبت رسیده بود؛ نرخی که یک ماه بعد تا ۱.۱۲ صعود کرد ولی در پی تقویت مستمر دلار سیر نزولی به خود گرفت. 

شرکت اس‌اَند‌پی گلوبال (S&P Global) که در حوزه تجزیه و تحلیل اطلاعات مالی فعالیت می‌کند، روز سه‌شنبه با انتشار نتایج تازه‌ترین بررسی خود اعلام کرد که شاخص مدیران خرید (PMI) در منطقه یورو از ۴۸.۶ در ژوئیه به ۴۶.۷ در ماه ماه اوت کاهش یافته که پایین‌ترین میزان از نوامبر ۲۰۲۰ به شمار می‌رود.

شاخص مدیران خرید (PMI)، رونق، رکود یا ثبات کسب‌وکارها و چشم‌انداز مورد انتظار آنها را ارزیابی می‌کند. اگر عدد این شاخص بالاتر از ۵۰ واحد باشد، نشان از رشد دارد ولی اگر به کمتر از ۵۰ واحد برسد، گویای چشم‌انداز رکودی است.

یورونیوز

 

@tajrishonline

ما را دنبال کنید