از دکتر سید جلال ابراهیمی
مدیر مرکز پژوهش و تحقیقات ایران و ترکیه
اردغان را پیوسته رسم و عادت بر این است که برای هر بازدید سیاسی و اقتصادی که اصولاً بصورت اقتصاد سیاسی صورت می گیرد تعدادی از تولید کنندگان و صادر کنندگان و مشاوران اقتصادی را با خود بهمراه دارد تا بتواند با ایجاد ارتباطات و نشست های اقتصادی با بخش خصوصی کشور مخاطب و هدف و اتاق های بازرگانی سطح روابط تجاری را فزونی داده و بهبود بخشند و اصولا برنامه ریز این گونه هیات های اقتصادیdeik و هیت روابط اقتصادی خارجی است.
در سفر اخیر رجب طیب اردوغان در عربستان، قطر، امارات متحده عربی نشست های سیاسی اقتصادی خواهد داشت که در 17 جولای در جده 18 جولای در دوحه و مجمع تجاری امارات و 19 جولای در ابوظبی نشست های تجاری برگزار می کند
اولپاک رئیس هیات روابط اقتصادی خارجی ترکیه اعلام کرد که تجار و صادر کنندگان و صاحبان صنایع ترک علاقه زیادی به حضور در جلسات بازرگانی کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای عربی و نفت خیز دارند ترکیه باین کشورها بعنوان یک فرصت طلائی با وسعت همکاری بیشتری نگاه می کند.
گفته می شود که در مسافرت اخیر اردغان به حوزه کشورهای عربی خلیج فارس یک کاروان تجاری از تمام بخش های اقتصادی ترکیه را بهمراه دارد. که اهداف اقتصاد در گروه اعزامی اقتصادی تعریف شده است این تور اقتصادی توسط هواپیمای غول پیکر مسافری صورت می گیرد .
وزیر بازرگانی ترکیه در نشست بازرگانان ترک اعلام کرد که بعنوان اولین گام 16 توافقنامه تجاری با کشورهای منطقه امضا کرده و قصد داریم حجم تجارت متقابل را با کشورهای هم مرز و منطقه بالا بریم او از جمله می خواهیم در صادرات رکورد بزنیم استفاده کرد.
رئیس deik اعلام کرد که ما باین سه کشور که در راس اقتصاد خلیج فارس قرار دارند و چشم انداز متنوعی از اقتصاد را دارند توجه ویژه داریم او گفت چشم انداز عربستان در پروژه های برنامه ریزی شده تا 2030 رقمی برابر با 3/3 تریلیون دلار هزینه خواهد شد و ترکیه در بسیاری از پروژها در شرایط یک برند جهانی است .
رئیس روابط تجارت خارجی اعلام کرد که با صادرات 5/1 میلیارد تا آخر 2022 به عربستان که حجم تجارت با این کشور به 6 میلیارد دلار می رسد وهدف بر آن است که هرچه سریعتر این رقم به 10 میلیارد دلار برسد که هدف نهایی 30 میلیارد دلار است و اضافه کرد که حجم تجارت با قطر 2/2 میلیارد دلار و هدف 5 میلیارد دلار است.