نادر ابراهیمی: روشنفکری که در مرکز خطر قرار نگیرد، هیچی نیست

امروز پانزدهم فروردین‌ماه، زادروز نادر ابراهیمی، نویسنده ایرانی است که نگاه خاصی به روشنفکری داشت و با روشنفکری کافه‌نشینی و حرف‌های قلمبه و سلمبه زدن مخالف بود، وی درباره روشنفکران می‌گوید: «روشنفکری که در مرکز خطر قرار نگیرد، هیچی نیست.»

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات ، امروز چهاردهم فروردین‌ماه، زادروز نادر ابراهیمی، نویسنده ایرانی است. بیشتر خواننده‌ها او را با داستان‌‌های عاشقانه‌اش می‌شناسند یا دست کم با خواندن کتاب‌های عاشقانه این نویسنده با او آشنا می‌شوند.

او از مهم‌ترین شخصیت‌های تاریخ ادبیات معاصر ایران محسوب می‌شود و گستره وسیعی از مخاطبان را با رده‌های سنی و خاستگاه‌های اندیشه‌ای متفاوت با خود همراه کرده است. نادر ابراهیمی علاوه بر نگارش داستان کوتاه و رمان‌های بسیار در زمینه فیلم‌سازی، روزنامه نگاری و ترجمه نیر فعالیت‌هایی داشته است.

نادر ابراهیمی از سال‌های ۱۳۳۲ فعالیت‌هایش را بر ضد استعمار و رژیم پهلوی آغاز کرد و حتی در همان ایام کودتای مرداد نیز طوری مورد حمله قرار گرفته بود تا مرز کشته شدن هم رفت. در سال‌های ۴۲ به بعد نیز بسیاری از اعلامیه‌های انقلابی به قلم وی نوشته می‌شد. نادر ابراهیمی در مصاحبه‌ای تعریفی از روشنفکری دارد که به مناسبت تولد این نویسنده نگاهی به این مصاحبه می‌اندازیم.

«بار دیگر، مردی که دوست می‌داشتیم» روایتی از زندگی نادر ابراهیمی نویسنده، روزنامه‌نگار، فیلم‌ساز، ترانه‌سرا و مترجم ایرانی امشب دوشنبه ۱۴ فروردین ساعت ۲۱ از شبکه مستند پخش می‌شود.

«بار دیگر، مردی که دوست می‌داشتیم» به قلم و کارگردانی محمدحسن یادگاری با حضور اکبر عالمی، جمشید گرگین، مصطفی رحماندوست، کیومرث پوراحمد، مرتضی سرهنگی، فرزانه منصوری، ابراهیم حاتمی کیا و ... به مرور ۷۲ سال زندگی نویسنده شهیر معاصر، نادر ابراهیمی پرداخته است.

@tajrishonline

ما را دنبال کنید