افت قیمت طلا و ارز قابل پیش‌بینی است

به گزارش پایگاه خبری تجریش

التهاب بازار طلا و ارز اتفاق جدیدی نیست و تجربه نشان داده قیمت طلا و ارز در دوره‌هایی که رشد هیجانی داشته به شکل معناداری کاهش یافته است.


 بازار ارز این روزها ملتهب است و همه توجه‌ها به نرخ‌هایی است که در فضای مجازی منتشر می‌شود. در هر جای شهر که باشید افراد خبر از افزایش لحظه‌ای قیمت‌ها می‌دهند و به یکدیگر توصیه می‌کنند که برای حفظ ارزش سرمایه خود، آن را به دلار تبدیل کنند. اما لازم است افراد توجه داشته باشند که خرید در شرایط موجود منطقی است یا نه؟


نوساناتی که این روزها در بازار ارز شاهد آن هستیم از سال ۱۳۹۷ شروع شد و قیمت دلار از حدود ۳۷۰۰ تومان به ۴۹۰۰ تومان رسید و این روند طی این سال‌ها همچنان ادامه داشت و در ابتدای ۱۴۰۱ قیمت‌ها برابر ۲۷هزار تومان و در پایان آبان ماه به ۳۵ هزار و ۴۷۰ تومان رسید.

رشد قیمت‌ها در ماه‌های پایانی سال شتاب بیشتری گرفت و در آخرین تغییرات در بازار آزاد به کانال ۵۸ هزار تومان رسیده است. در شرایطی که دلار در کانال ۵۸ هزار تومان و سکه از مرز ۳۵ میلیون تومان عبور کرده، برخی همچنان مردم را تشویق به خرید سکه و ارز می‌کنند.

اما سوال اینجاست آیا بازار ارز و طلا همچنان صعودی باقی خواهد ماند؟ تجربه نشان داده قیمت ارز و سرمایه در دوره‌هایی که رشد هیجانی داشته به شکل معناداری کاهش یافته است. نمونه آن سال ۹۹ است که قیمت دلار از ۳۲ هزار تومان در مهرماه به ۲۲ هزار تومان در دی ماه بازگشت.


علاوه بر تجربه تاریخ کاهش قیمت دلار طی هفته‌ها و روزهای گذشته مسوولان و دست اندرکاران از جمله مدیرکل تجارت خارجی بانک مرکزی هفته گذشته تاکید کرد که فرایند تجاری کشور کاملا شفاف است و وضعیت تجارت کشور بهبود یافته است و نرخ‌هایی که اعلام می‌شود کاملا حباب است.

شیوا راوشی مدیرکل تجارت خارجی بانک مرکزی با اشاره به رشد ۳۰ درصدی تامین نیازهای ارزی واردات نسبت به سال گذشته گفت: نمونه مشابه بازار ارز کنونی را در بازار سهام مرداد ۹۹ شاهد بودیم، بنابراین باید از رفتارهای هیجانی و واکنش به این وقایع پرهیز کرد تا متضرر نشویم.

 

تاکید بر پرهیز از رفتارهای هیجانی در بازار ارز مختص به مدیرکل تجارت خارجی بانک مرکزی نبود. امیر هامونی مدیر پروژه مرکز مبادلات ارز و طلای ایران نیز شب گذشته بر این امر اذعان داشت و گفت: منابع به حد کافی در اختیار داریم و نیازهای واقعی پاسخ داده می‌شود، بنابراین طبیعی است که برخی با نگاه سفته بازانه ورود کنند.

 

وی تاکید کرد: فعلا بنا نیست به تقاضاهای سفته بازی پاسخ دهیم و اعتقادی هم به آن نداریم زیرا معتقدیم در بازار واقعی و مالی که اشتغال‌زا باشد، سرمایه‌گذاری می‌کنیم.

 

هامونی تصریح کرد: سرمایه‌گذاران و متقاضیانی ارز که تقاضای آنها رسمی و مولد نیست، احتیاط زیادی کنند و نوسانات این روزها را در نظر گیرند، زیرا احتمال نوسانات کاهشی و منفی شدن بازار بسیار زیاد است.

 

براساس این گزارش برای کنترل بازار ارز مرکز مبادله ارزی که به تازگی کار خود را شروع کرده در اطلاعیه‌ای اعلام کرد از روز شنبه (۶ اسفندماه) معاملات دلار و یورو در مرکز مبادله ارز و طلای ایران مجددا آغاز می‌شود و کارگزاران می‌توانند مازاد تقاضای مشتریان را از طریق خرید ارز در مرکز مبادله ارز و طلای ایران بر اساس قیمت بازار تامین کنند.

 

همچنین فروش ارز با کارت ملی که پس از شروع به کار مرکز مبادله ارزی متوقف شده بود با مجوز بانک مرکزی از روز شنبه (۶ اسفندماه) مجددا با بخشنامه بانک مرکزی آزاد شد.

@tajrishonline

ما را دنبال کنید