در صورت وقوع زلزله بزرگ در بورسا، نهتنها مناطق اطراف گسل، بلکه استانبول نیز از نظر اقتصادی و اجتماعی آسیب خواهد دید، همانطور که پس از زلزله سیلیوری در سال 2025 شاهد آن بودیم.
به گزارش پایگاه خبری تجریش به نقل از عصرترکیه ؛ روز سهشنبه، اول ژوئیه 2025، شهر بورسا طی ۷۰ دقیقه با دو زمینلرزه متوالی لرزید؛ زلزله نخست در ساعت 11:47 با بزرگی ۴ و زلزله دوم در ساعت 12:57 با بزرگی ۴.۴ به ثبت رسید.
این زمینلرزهها در بخشهای وسیعی از شهر احساس شد و باعث ایجاد نگرانی و اضطراب عمومی شد، بهویژه در مناطقی که خاک آبرفتی دارند و نسبت به لرزشها حساسترند.
پروفسور دکتر مراد اوتکوجو، استاد مهندسی ژئوفیزیک دانشگاه ساکاریا، در گفتوگو با ملیت با اشاره به پیشینه لرزهخیز بورسا گفت: «این منطقه در طول تاریخ شاهد زلزلههای بزرگی بوده است؛ از جمله زلزله سال 1065 در ایزنیک، 1419 در بورسا، 1556 در جنوب مرمره و 1855 در بورسا که بزرگی آنها ۷ یا بیشتر تخمین زده میشود.»
به گفته او، شواهد زمینشناسی نشان میدهد که بخش میانی گسل شمال آناتولی که از پاموکاووا، مکجه، ایزنیک، گملیک، باندیرما و بیگا عبور میکند، از قرن پانزدهم تاکنون زلزله بزرگی نداشته و در وضعیت «سکوت لرزهای» قرار دارد. او افزود: «این بخش از گسل میتواند زلزلهای با بزرگی بین ۶.۵ تا ۷ تولید کند و از نظر زمینلرزهشناسی یک نامزد جدی برای رخداد آینده است.»