آیا طلا به مسیر نزولی قدم می‌گذارد؟

در حالی که بازارها در بحبوحه‌ی کندی تولید و افزایش هزینه‌های سوخت بازارها را ارزیابی می‌کنند، طلا امروز اندکی کاهش یافت؛ مس نیز با کاهش روبرو شد.
 به نقل از اینوستینگ، طلا در روز سه‌شنبه پس از بازگشت به سطوح کلیدی در جلسه‌ی قبل، اندکی کاهش یافت، در حالی که بازارها در پتانسیل آشفتگی اقتصادی بیشتر در سال جاری را بررسی کردند که به علت کندی تولید و افزایش هزینه‌های سوخت رقم خورده بود.
هر اونس طلا با 0.2 درصد کاهش به 1980.99 دلار رسید، در حالی که معاملات آتی طلا تا ساعت 21:23 به وقت محلی (02:23 به وقت گرینویچ) با 0.1 درصد کاهش به 1997.85 دلار در هر اونس رسید. هر دو ابزار در روز دوشنبه بیش از 1 درصد افزایش یافتند.
فلز زرد در روز دوشنبه پس از یک رشته داده‌ی تولید ضعیف، از سوی بزرگترین اقتصادهای جهان که می‌تواند از رکود اقتصادی بالقوه در اواخر سال جاری خبر دهد، شاهد یک تجدید فعالیت در تقاضای پناهگاه امن بود.
علاوه بر آن، سازمان کشورهای صادرکننده‌ی نفت و متحدان (اوپک پلاس) با خبر کاهش غیرمنتظره‌ی تولید، بازارها را غافلگیر کرد که احتمالاً منجر به افزایش قیمت سوخت و تورم بالقوه‌ی بالاتر خواهد شد.

تورم بالقوه جهانی
داده‌های تولیدی از ایالات متحده، منطقه یورو، بریتانیا و ژاپن حاکی از آن بود که فعالیت در بزرگترین اقتصادهای جهان تا ماه مارس در انقباض باقی مانده است. این موضوع، در کنار نرخ تولید کمتر از حد انتظار چین، نگرانی‌ها را در مورد تضعیف رشد اقتصاد جهانی در ماه‌های آینده افزایش داد.
و اما علاوه بر آن، در حوزه‌ی آمار، داده‌های ایالات متحده منجر به طرح این پرسش در بازارها شد که فدرال رزرو چقدر فضای اقتصادی برای تداوم افزایش نرخ بهره دارد. این تصور در معاملات یک شبه‌ی دلار تاثیرگذار بود و بدین ترتیب، ارز ایالت متحده در معاملات روز سه‌شنبه در آسیا تحرک اندکی داشت.
با این حال، افزایش قیمت نفت بازارها را بر آن داشت تا احتمال بیشتری برای افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در کوتاه‌مدت را در نظر بگیرند، به خصوص در صورتی که هزینه‌های سوخت بالاتر تورم را شدیدتر کند.
برای حصول به نشانه‌های بیشتر در بازار کار، تمرکز این هفته بر روی داده‌های حقوق و دستمزد غیرکشاورزی ایالات متحده است که در روز جمعه ارائه خواهد شد.
با نگاهی به رویدادهای بازار به روشنی می‌توان دید که قیمت طلا در ماه مارس با افزایش شدیدی روبرو شد؛ البته پیرو سقوط چندین بانک آمریکایی که ترس از تنش و آشفتگی اقتصادی را تشدید کرد، دوباره به سطح 2000 دلار رسید. در ادامه، گرچه با مداخله‌ی نظارتی نگرانی‌ها در مورد سقوط فوری تا حدی برطرف شد، اما طلا در هفته‌های اخیر در سطح قیمت نسبتأ خوبی بوده است.

وضعیت مطلوب طلا
سایر فلزات گرانبها در روز سه‌شنبه در محدوده‌ی ثابت تا نزولی حرکت کردند. معاملات آتی پلاتین با 0.3 درصد کاهش به 996.0 دلار در هر اونس رسید، در حالی که معاملات آتی نقره در سطح 24.027 دلار در هر اونس ثابت ماند.
در میان فلزات صنعتی، قیمت مس تحت فشار قرار گرفت که البته دلیل آن، بدترشدن چشم‌انداز فعالیت‌های تولیدی جهانی، به ویژه با توجه به رشد نه‌چندان مطلوب واردکننده‌ی اصلی چین بود. در این راستا، معاملات آتی مس با 0.3 درصد کاهش به 4.0415 دلار در هر پوند رسید و بدین ترتیب، برای سومین روز متوالی در رنگ قرمز قرار گرفت.

@tajrishonline

ما را دنبال کنید