پیش‌بینی بورس در سال ۱۴۰۲

یک کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: به‌دلیل این‌که بازار سرمایه نسبت به بازارهای موازی بیشتر تحت‌تاثیر تصمیمات دولت است و دولت کنترل بیشتری روی بازار دارد، بنابراین جلوی رشدهای خوب بازار تا الان گرفته شد، اما به نظر می‌رسد سال ۱۴۰۲ سال خوبی برای بازار سرمایه باشد.

بازار سرمایه در حالی روزهای پایانی سال ۱۴۰۱ را سپری می‌کند که یک‌سال پرتلاطم را گذراند؛ به طوری که در میانه سال، شاخص‌کل حتی تا کانال یک میلیون و ۲۴۴ هزار واحد هم سقوط کرد، اما در کل برآیند یک‌سال گذشته بورس، از رشد ۵۴۵ هزار و ۳۱۶ واحدی شاخص‌کل حکایت دارد؛ این یعنی در طول یک‌سال گذشته رشدی در حدود ۴۰.۵ درصدی را تجربه کرده است. آخرین گزارش از روند بازار سرمایه نشان می‌دهد که در حال حاضر شاخص‌کل در رقم یک میلیون و ۹۰۵ هزار و ۷۵۸ واحد قرار دارد.

مجید عبدالحمیدی، کارشناس و فعال بورس و بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره وضیعت این روزهای بورس می‌گوید: سخت‌گیری‌ها و تصمیمات غیرکارشناسی که در سال ۱۴۰۱ برای بازار سرمایه گرفته شد، اختلاف فاحش بازدهی بین بورس و سایر بازارها را ایجاد کرد.

وی می‌افزاید: با توجه به رشد بالای دلار در سال‌جاری و پیش‌بینی بالای ۴۰ درصدی قیمت دلار تا پایان سال ۱۴۰۲ و وجود تصمیمات لازم، انگیزه کافی برای رشد این بازار در سال آینده وجود خواهد داشت.

احتمال رشد بورس در سال آینده

این کارشناس بازار سرمایه عنوان می‌کند: در ارتباط با وضعیت کلی بازار بورس، باید نگاهی به داده‌های اقتصادی در سال گذشته داشت. حجم نقدینگی به محدوده ۶ هزار میلیارد تومان رسید؛ تورم نقطه به نقطه در اکثر ماه‌ها بیش از ۳۵ درصد و بعضا چندین مورد بیش از ۴۵درصد بوده است. از سوی دیگر بازارهای موازی مثل مسکن، سکه، خودرو و دلار سقف‌های جدیدی را فتح کردند که نسبت به سقف‌های قبلی حتی رشدهای بیش از ۱۰۰ درصدی داشتند.

عبدالحمیدی متذکر می‌شود: اگر بازارهای موازی و متغیرهای کلان اقتصادی را مشاهده کنیم، نوبتی هم باشد، نوبت بازار سرمایه است. اما چون بازار سرمایه نسبت به بازارهای موازی بیشتر تحت‌تاثیر تصمیمات دولت است و دولت کنترل بیشتری روی بازار دارد، جلوی رشدهای خوب بازار تا الان گرفته شد، اما به نظر می‌رسد سال ۱۴۰۲ سال خوبی برای بازار سرمایه باشد.

پیش‌بینی بورس در سال ۱۴۰۲/ پرواز بورس نزدیک است؟

بهترین استراتژی برای سهامداران

این کارشناس بورس با طرح این پرسش که بهترین استراتژی در این شرایط برای سهامداران چیست، می‌گوید: سهامداران نباید با دارایی‌های خود احساسی و هیجانی رفتار کنند. آن دسته از سهامدارانی که تمایل به ورود در بازار دارند، باید همه جوانب را قبل از ورود بررسی کنند و سپس در زمان و موقعیت مناسب وارد شوند.

عبدالحمیدی می‌افزاید: اگر هم دانش این کار را ندارند، از افراد و شرکت‌های متخصص کمک بگیرند و خودشان به طور مستقیم وارد بازار سرمایه نشوند.

وی عنوان می‌کند: بهترین گزینه برای این افراد شرکت‌های سبدگردانی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری است، اما در مورد افرادی که در بازار هستند، این موضوع به شدت بستگی دارد به این‌که آیا این سهامداران به منابع مالی خود در کوتاه مدت نیاز دارند یا خیر؟ داشتن یک سبد سهام از گروه‌های مختلف و بهترین‌های هر صنعت از لحاظ بنیادی و تکنیکال میتوان به عنوان بهترین اشتراتژی برای ورود به سال ۱۴۰۲ باشد.

تاثیر اقتصاد آرام روی بازار سرمایه

این کارشناس بازار سرمایه تصریح می‌کند: توجه به ثبات یا عدم ثبات در وضعیت اقتصادی و سیاسی در عرصه داخلی و خارجی می‌تواند بر روی وضعیت بازار سرمایه تاثیرگذار باشد. در واقع آرامش فضای سیاسی و در نتیجه اقتصادی یک کشور باعث امنیت اقتصادی شده و به سرمایه‌گذاران اطمینان می‌دهد که سرمایه‌گذاری آن‌ها با سود مناسبی همراه خواهد بود و سیاست‌های کلی دولت در حوزه پولی، مالی و ارزی می‌تواند بر روی وضعیت شرکت‌ و در نتیجه قیمت سهام آن‌ها تاثیرگذار باشد.

عبدالحمیدی با ذکر مثالی خاطرنشان می‌کند: افزایش نرخ ارز برای شرکت‌های صادراتی باعث افزایش سودآوری می‌شود. اما در نقطه مقابل شرکت‌هایی که مواد اولیه خود را از خارج تامین می‌کنند، با افزایش هزینه‌ها و کاهش سودآوری مواجه خواهند شد. پس دنبال کردن نحوه مخارج و درآمدهای ارزی شرکت‌ها یکی از مهمترین مباحث پیش روی سرمایه گذاران در سال ۱۴۰۲ است.

@tajrishonline

ما را دنبال کنید