تارهای صوتی الکترونیکی ابداع شدند

ابداع تارهای صوتی جدید روی یک تراشه می‌تواند به افرادی که توانایی تکلم خود را بر اثر جراحی یا حوادث دیگر از دست داده‌اند، اجازه دهد دوباره صحبت کنند.

 به نقل از آی‌ای، برای کسانی که صدای خود را به دلیل جراحی یا برخی شرایط دیگر از دست داده‌اند، زندگی می‌تواند بسیار دشوار باشد. اکنون گروهی از پژوهشگران دانشگاه چینهوا (Tsinghua) در پکن، دستگاه ساده‌ای را مهندسی کرده‌اند که می‌تواند توانایی گفتار را به افراد بی‌صدا بازگرداند.

این ابزار جدید یک مربع یک سانتی‌متری موسوم به AT است که به راحتی می‌توان آن را به گلو متصل کرد تا صداها و زمزمه‌هایِ به سختی قابل‌شنیدن را به گفتاری که با صدای عادی شنیده می‌شود، تبدیل کند.

این اختراع، «گلوی مصنوعی هوشمند و پوشیدنی مبتنی بر گرافن» نامیده شده است و انرژی آن توسط یک باتری به اندازه سکه تامین می‌شود. این دستگاه یک الگوی جدید برای تشخیص گفتار ارائه و انتظار می‌رود راه را برای کاربرد حسگرهای مکانیکی در سیستم‌های هوشمند نظارت بر سلامت هموار کند.

پروفسور رِن تیانلینگ، رهبر این گروه پژوهشی می‌گوید: این نوآوری جدید توانایی تشخیص و ترجمه عناصر گفتاری مانند واج‌ها، آهنگ‌ها و کلمات را با دقت ۹۹ درصد دارد. این امر با استفاده از یک مدل هوش مصنوعی برای تفسیر صداهای ضبط شده و ارتعاش‌های بدن برای تولید صداها به دست می‌آید.

وی افزود: فرآیند ساخت صدای عملی، عملکرد پایدار، مقاومت در برابر نویز و صدای یکپارچه آن، AT را به ابزاری امیدوارکننده برای سیستم‌های تشخیص گفتار و تعاملی نسل جدید تبدیل می‌کند. حسگرهای گرافنی این تراشه جدید برای تشخیص ارتعاش‌های ریز روی سطوح پوست مناسب هستند. این دستگاه می‌تواند حرکات ماهیچه‌ها و ارتعاش‌های صوتی منتقل‌شده به سطح پوست را حس و اطلاعات مکانیکی قابل تشخیص را به گفتار تبدیل کند.

بهتر از آن، صدای همهمه محیط‌های پر سر و صدا مانند بزرگراه‌ها و کابین هواپیما بر توانایی این دستگاه تأثیر نمی‌گذارد و AT بدون توجه به محیطی که در آن قرار دارد در سطوح بهینه به کار خود ادامه می‌دهد.

تیانلینگ می‌گوید: وضعیت سلامت گوینده، مانند بیماری‌های عصبی، سرطان، تروما و محیط اطراف، اغلب بر انتقال و تشخیص صدا تأثیر می‌گذارد، اما این شرایط بر این تراشه که دارای کیفیت منحصر به فردی است و می‌تواند با وجود هرگونه تداخل خارجی کار کند، تأثیر نمی‌گذارد.

پژوهشگران می‌گویند، پژوهش‌های بیشتری برای توسعه این دستگاه و فراهم کردن بیان بیشتر به صداها مورد نیاز است، اما معتقدند که این دستگاه در حال حاضر نیز به اندازه کافی کاربردی و کارآمد است و استفاده از آن در آینده رایج می‌شود.

تیانلینگ می‌گوید: ابزار هوشمند AT، الگوی جدیدی برای تشخیص گفتار ارائه می‌دهد و انتظار می‌رود راه را برای کاربردهای حسگرهای مکانیکی در سیستم‌های هوشمند نظارت بر سلامت، لوازم الکترونیکی پوشیدنی و حتی امنیت رمزنگاری هموار کند.

@tajrishonline

ما را دنبال کنید